Rådmannen i Trondheim foreslår i dagens Adresseavisen at Trondheim danner en storkommune sammen med Melhus, Klæbu, Skaun, Malvik Stjørdal og Orkdal.

- Er det noe melhuspolitikerne er enige om, er at Melhus ikke skal gå til Trondheim. Ordføreren og jeg har tidligere sagt at Melhus skal være et kraftsenter sør for Trondheim, sier varaordfører Sigmund Gråbak (H).

Melhus som har rundt 16.000 innbyggere og er fylkets største landkommune, er redd for å bli oppslukt av storebror Trondheim. Trondheimsordføreren har signalisert at hun ser for seg at Trondheim kan bli et byfylke, men heller ikke det faller i smak hos varaordføreren i Melhus.

- Nå på nyåret skal Melhus ha samtaler med de tre nabokommunene Midtre Gauldal, Klæbu og Skaun. Dette er ikke noe annet enn at naboer må snakke sammen. Melhus har ikke noe problem med å klare seg selv, mener Gråbak.

Melhus kommunestyre har tidligere satt ned ei styringsgruppe som skal arbeide med kommunereformen, og styringsgruppa består av formannskapet og en representant fra hvert av de to partiene som ikke er representert i formannskapet. Styringsgruppa har i hovedsak arbeidet med hva som er fordelene og ulempene med kommunesammenslåing.

Fylkestingsrepresentant Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) er fra Melhus, og han er enig med varaordfører Gråbak.

- Trondheim får bare utrede så mye de vil, men for Melhus er nok ikke det veien å gå, skriver Skurdal Hopsø på twitter.