Hun skal tilbake igjen – Det er den 20 år unge damen rimelig sikker på. Etter det første semesteret tenker hun seg reklame og dokumentarfilm neste gang, for å gå videre i filmstudiene. Hun ser ingen problemer med å studere i utlandet i så ung alder, selv ikke i Australia, som kan sies å være et godt stykke vekk fra hennes hjemsted, Lundamo.

Les også: Runestein funnet utenfor Lundamo

Viljesterk

Bakgrunnen for at det ble studier i Australia var at hun glemte tidsfristen for søknaden til høyskolestudier. Tanken om filmstudier i Australia ble luftet med mamma Hilde Grøtan og pappa Olav Arve Høyem, og først på nyåret ble det en 24 timers flytur til Gullkysten i Australia med god støtte av foreldrene. Planlegging og finansiering hadde hun ordnet selv, med noe studielån og ikke minst med mye jobbing i ferie og fritid. Ikke var hun betenkt over at hun reiste alene, selv om hun ikke hadde noe sted å bo da hun kom dit.

– Nei, det er da vel ikke så stort problem det vel, det må da søkes etter det, og det gikk jo bra, kommer det rolig fra den unge damen.

Les også: Den salatfrie salaten

Mamma og pappa var ikke så veldig bekymret, men medgir at de tenkte på henne. De var sikre på hun ville klare seg godt, forteller de.

Sosial dame

Åse er også en sosial dame, og ble etter kort tid godt kjent med dem hun studerte sammen med. Hun forteller ivrig at hun fikk mye ut av studiene. Det er en stor grunn til at hun ønsker seg tilbake.

Aldri hjemlengsel

Tiden gikk rimelig fort syns hun. Hun reiste dit for å studere film, og tiden ble brukt til det.

– Da går tiden fort, og jeg tenkte aldri på at jeg ville hjem mens jeg var der, forteller hun.

Men litt lattermildt legger hun til at når hun først kom hjem var det greit, for da var det igjen 150 kroner i lommeboka.

– Det var likevel full kontroll på pengene, forteller hun.

Nå skal det jobbes og skaffes mere penger til neste studietur til Australia. Også den med egne midler.