Ideen til det nyeste prosjektet på bygdatunet kom for et par år siden.

– Skoler og skolefritidsordninger etterspurte overnattingsmuligheter her, særlig på vinterstid. Da begynte jeg å tenke på muligheten for å bygge isolerte lavvoer, forteller Tor Forsberg, driftsleder i kultur og fritid i Melhus kommune.

Sammen med en hund og tre gode medhjelpere har han nå satt i gang arbeidet med å bygge de tre lavvoene, som hovedsakelig er laget av avkapp.

– Vi har fått hjelp fra lokalsamfunnet til materiale og utstyr, uten dem ville ikke dette vært mulig, skryter Forsbergh.

Et tilbud til liten og stor

Lavvoene er hver på omtrent 16 kvadrat, og vil kunne huse 12-14 unger, men Forsbergh understreker at lavvoene ikke bare er for de minste.

Innvendig vil de bestå av nedslagbare benker og vedovner, og i tilknytning til lavvoene planlegger Forsbergh sittegrupper og grillplasser på uteområdet.

Selv om lavvoene er godt påbegynt, vil de ikke stå klare før til neste år.

– Vi jobber på dem mellom alt det andre arbeidet her på bygdetunet. Med 40 mål gress som skal slås to ganger i uka, og en ny parkeringsplass under arbeid, er det nok å gjøre her, sier Forsbergh. Han håper særlig at lokale skoler og barnehager vil benytte seg av tilbudet. Med blant annet kultursti og barnesti skulle det vel være nok å lære og se for både liten og stor.

VINTERLAVVO: Tor Forsbergh, hunden Troya, Frode Gylland, Sigmund Foss og Gøran Forsbergh er godt i gang med de tre nye lavvoene.