Vipps var først ut, og har kommet seg på førsteplass som forbrukernes digitale løsning for betaling. mCash er på andreplass, forteller banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal. Vipps skal nå bli enerådende etter sammenslåinga, og blir et frittstående selskap.

Mobil lommebok

- Det er greit å komme med en felles mobil lommebok for folk, sier Halsen.

106 banker går sammen om en felles løsning der folk kan betale via mobilen. Hensikten er ifølge Halsen, å forhindre at utenlandske aktører får innpass i det raskt voksende markedet. DNB, Sparebankalliansen, Eika-alliansen, Sparebanken Møre og frittstående sparebanker har gått sammen om en felles løsning etter at det er inngått intensjonsavtale om dette.

- Dette må være en kjempegod nyhet for folk, sier Halsen.

Mange bruker den

Det samme mener banksjef Siri Fossum i Soknedal sparebank. Som Eikamedlem er også de med i denne sammenslåingen.

– Det blir veldig bra at bankene går sammen om en felles løsning for brukerne. Nå går vi også sammen om å utvikle Vipps videre, til å bli enda bedre, sier hun.

Hun forteller at deres kunder i stor grad bruker Vipps i dag.

– Vi ser frem mot at dette nå også kan bli integrert i vår app, slik at alle får muligheten til å bruke dette.

Kontantløse

Mobilen til å betale med, blir stadig mer populært og kan benyttes både i butikker og på for eksempel markeder. Mange har ikke kontanter på seg, og kan i stedet ta fram mobilen for å overføre penger for å betale varer og tjenester.

Felles løsninger

Banksjef Ragnar Torland i Melhusbanken ønsker fellesløsninga velkommen, og sier at den er et eksempel på det bankene har gjort helt siden starten - å lage felles løsninger. Det vil gjøre løsninger som Vipps billigere, mener Torland.

- Nå står en samlet banknæring bak ei løsning. Bankene har utviklet dataløsninger sammen, og det har ikke spilt noen rolle hvilken bank du har hatt. I Norge kan vi slå oss på brystet og si at vi har ei bankløsning, sier Torland.

Melhusbanken har hatt SnapCash, men den kunne bare benyttes til å sende penger mellom kunder i Eika-alliansen, forteller Torland.

Torland tror at bankkortet fortsatt vil være mest brukt i butikker fordi det kan være tidkrevende å ta fram mobilen, få åpnet den med en kode og så finne den rette appen.

Banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal.