Anne Marit Winsnes-Hayes har ikke plass til alle utstillerne som ønsker å komme, når hun arrangerer julemarked heime på gården. De som produserer varer for salg vet at folk strømmer til det to dager lange markedet, og triveligere omgivelser finner de ikke i sju mils omkrets. To etasjer med tømmervegger, knirkende golv og varm servering fra gårdens eget kjøkken skaper god stemning før jul.

– Det er veldig trivelig å være her, og jeg kan ikke tenke meg bedre sted for julemarked, sa Oddbjørg Aas fra Singsås. Hun er med for første gang, og fikk slippe til med sitt salg av julevarer og gaveartikler fordi en annen av utstillerne trakk seg.

Mer å ta av

Tone Lodgaard betjener gårdsbutikken for arrangøren, og bekrefter at flere utstillere stod på venteliste.

– Ja, det er stor pågang, men plassen begrenser seg litt, sa Tone.

Anne Marit Winsnes-Hayes og familien går med planer om å innrede mer av låven til serverings- og utstillingslokale. Maten på Storstuu Winsnes har blitt kjent, og hun merker at folk gjerne stopper på Rørosvegen, som ligger rett utenfor tunet.

I år kom det mellom åtte og ni hundre personer innom på julemarkedet. Det er på nivå med i fjor.

– Lørdag var den beste dagen, og cupfinalen i fotball holdt vel noen heime på søndag, sa Tone Lodgaard.

I år deltok Vømmølknektan og speiderne i Singsås med program og underholdning.

Utflyttede vender heim

Bjørn Hval og Guri Høen kom fra Trondheim for å oppleve julemarkedet. Guri er utflyttet singsåsbygg, og benyttet anledningen til å besøke mor og søster. Her ble det trivelig prat, mens Bjørn fikk sett cupfinalen, og etterpå dro de til Winsnes.

– Julemarkedet her er helt spesielt. Noe sånt finner man i alle fall ikke i byen, sa Bjørn Hval.

– Blir det noe handling?

– Det er vel helst kvinnfolka som handler. Men Guri treffer kjentfolk over alt og blir stående og prate. Så handling blir det ikke tid til, smilte Bjørn foran potetselger Jordi Knudsen Stai fra Kvikne.

Anne Marit Weum fikk slippe til som utstiller for første gang i år. Hun lager alle produktene sjøl, og det dreier seg om strikk, søm og lappeteknikk.

– Salget har vært bedre enn forventet. Og jeg er veldig godt fornøgd med stemning og trivsel her, sa hun rett før markedet ble avsluttet søndag ettermiddag.

Les mer om potetselger Jorid Knudsen Stai fra julemarkedet i 2015

Les mer: Solgte godt på husflidslagets julemesse