I neste uke avgjør Spesialenheten for politisaker om det skal iverksettes etterforskning av Melhus lensmannskontor, opplyser advokat Ellen Eikeseth Mjøs til Trønderbladet.

- Vi gjør nå undersøkelser i saken, og skal i neste uke fatte beslutning om det skal iverksettes etterforskning, sier Eikeseth Mjøs som arbeider i Spesialenheten for politisaker.

Les også: Melhuspolitiet får ikke delta i etterforskninga

Les også: Nye avhør i drapssaken

Følte seg truet av ektemannen

Mandag i forrige uke ble Nilofer Naseri (27) drept i leiligheten hun eide sammen med en bror. Ektemannen ble klokka 21.19 pågrepet av politiet, og da hadde han parets toårige sønn i bilen. Etterpå ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

På politiets pressekonferanse dagen etter, opplyste politimesteren at saken skulle oversendes Spesialenheten for politisaker. Årsaken var at Nilofer Naseri tok kontakt med politiet flere ganger fordi hun følte seg truet av ektemannen, og spørsmålet er hvordan hun ble fulgt opp av politiet.  I august fikk hun voldsalarm.

Les også: Følte seg truet og anmeldte ektemannen

Les også: Hva har lensmannen sagt om at saken er meldt inn?

Utløste ikke voldsalarmen

Etterforskningsleder John Torger Konstad har ikke villet si om voldsalarmen, som kan se ut som en mobiltelefon, er funnet og om den var påslått. Derimot har politiet opplyst at voldsalarmen ikke ble utløst på drapsdagen. Politiet sa også på pressekonferansen at Nilofer Naseri fikk tilbud om å flytte til krisesenter, og at hun takket nei. Melhus har ikke krisesenter, og nærmeste mulighet er i Trondheim.

Mandagen Nilofer Naseri ble drept, tok hun kontakt med Melhus lensmannskontor for å anmelde ektemannen. Påtaleleder Per Morten Brobakke har sagt til Trønderbladet at det var planlagt en samtale med Nilofer Naseri på tirsdag (dagen etter drapet).

Rett til Spesialenheten

I forrige uke besluttet politimesteren at Melhus lensmannskontor ikke får delta i etterforskninga av drapet på Nilofer Naseri.

Eikeseth Mjøs opplyser at Spesialenheten for politisaker umiddelbart etter drapet fikk oversendt saken.

- Vi gjør først undersøkelser for å se om det har skjedd noe straffbart, og vi gjør undersøkelser i denne saken. Jeg vil ikke å gi noen kommentarer til saken om drapet, sier Eikeseth Mjøs.