Tirsdag morgen hoppet to studenter fra Trondheim ut fra toppen av Vassfjellmasta. Også i august skjedde det samme, og lensmannskontoret på Melhus kjenner til flere lignende hendelser.

– Dette er ikke lovlig aktivitet, og det er forbundet med risiko. Både det å klatre opp i masta, og å hoppe derfra, sier overbetjent GretheM.  Fossum ved Melhus lensmannskontor.

Hun er ikke kjent med hendelsen denne uka, og opplyser til Trønderbladet at de trenger henvendelser fra publikum for å gjøre noe med slike saker.

I august i år rykket politiet ut etter at noen forsøkte å hoppe ut fra masta.

Ulovlig

Det er Norkring som eier anlegget på toppen av Vassfjellet. Der er det skilt som forklarer at det er ulovlig å klatre i masta. Norkring opplyser at klatring er forbundet med livsfare. Det er mange installasjoner som er festet i masta, og den er omgitt av et tett nett med barduner. Viktig samfunnsmessig infrastruktur kan også ødelegges, ifølge pressekontakt Ingrid Dietrichson.

Både installasjoner på sjølve masta, og et tett nett av barduner gjør det farefullt å hoppe.

De to unge mennene startet tidlig fra Trondheim tirsdag, med sykkel. Turgåer Jørund Folde kom i kontakt med dem, etter at han hadde fulgt sykkelsporene i snøen opp Vassfjell-vegen.

– Det er ofte syklister opp bakkene, og jeg tenkte ikke mer over det. Der syklene var parkert på toppen, så jeg det gikk spor bort til masta. Etter hvert oppdaget jeg to personer i toppen av masta, forteller Jørund Folde.

Et stort «kick»

Han sier de gav fra høge rop da de hoppet. Etter at den første hadde hoppet, ventet nummer to til førstemann nesten hadde nådd bakken.

– Det ble mye tjo og hei da de hadde landet. Det var tydelig at dette var et stort «kick» for dem begge, sier Folde.

Den ene landet ved navneplata som viser veg til fjelltopper i nærheten, og den andre i bakken nedenfor.

Folde kom i kontakt med de to mennene, og de fortalte at de hadde tatt turen til Vassfjellets topp også dagen før. Da var det for mye vind til at de tok sjansen på å hoppe.

– Hvordan ser du på denne aktiviteten?

– For meg er det jo helt greit. Det virket ikke som de to ønsket å skjule noe heller, og jeg fikk lov å ta bilder av dem. Hvordan det er med forsikring og sånne ting, det vet jeg ikke, sier Folde.