Eieren av Shell-stasjonen på Kvål står klar til å flytte bensinstasjonen til et område ved ny E6. Men hvor det blir, har han ennå ikke fått vite.

– Vi venter på å få et endelig svar på hvor ny E6 blir, og om det er alternativet i Losengrenda som blir realisert. Det er ikke noe poeng i å bygge en ny bensinstasjon før det er klart, og så kommer vi plutselig én kilometer unna veien, sier Ole Tofsrud, eier av Shellstasjonen.

Gjennomgangstrafikken

Den døgnåpne bensinstasjonen i Kvål sentrum har 12 ansatte, og salg av mat utgjør nesten halvparten av omsetninga. Stig Losen eier tomta og selve bygget. Gjennomgangstrafikken på E6 er helt avgjørende, og Tofsrud ser ikke for seg ei framtid for bensinstasjonen i Kvål sentrum når E6 er lagt om.

– For vår del er det klart at vi vil etablere oss i tilknytning til ny E6. Vi har basert oss på at nyveien kommer gjennom Losengrenda. Hvis ikke det skjer, er ting veldig usikker. Det beste er å få dette avklart. Jeg er rede til å bygge ny bensinstasjon, sier Tofsrud.

Usikkerhet

Klagen fra beboerne i Losengrenda og Kåsen på Kvål har skapt usikkerhet blant mange om E6 blir lagt på vestsida av Gaula på Kvål slik et overveldende flertall i Melhus kommunestyre vedtok i 2012.

Flere næringsdrivende har allerede startet planlegging av aktivitet i Losengrenda, og i tirsdagsavisa fortalte senterleder Kåre Jon Langberg i Coop Oppdal at det kan være aktuelt for Coop å bygge et anlegg på vestsida av Gaula. Statoil Lundamo er usikker på om de vil overleve uten E6 gjennom Lundamo sentrum.

Spisested

Tofsrud som driver Shellstasjonen på Kvål med konseptet Seven Eleven, planlegger å bygge på egenhånd et nytt anlegg i Losengrenda. Det begrunner han med at hans bensinstasjon i større grad enn andre, også er et spisested.

– Bilene kan gå hele dagen om vi fyller på drivstoff, men vi mennesker må ha oftere stopp, forklarer Tofsrud.

Han har drevet bensinstasjonen i Kvål sentrum siden 1997, og han har stadig påkostninger på dagens stasjon for å tilfredsstille kravene til kundene. Statoil Lundamo har beregnet at det vil koste 30 millioner kroner å bygge en ny bensinstasjon, og Tofsrud regner med at samme prislapp vil gjelde for en ny Shellstasjon.