11 personer på Kvål har skrevet brev til Melhus kommunestyre for å be om at ny E6 legges på østsida av Gaula på strekninga Kvål-Ler, og ikke på vestsida slik formannskapet anbefaler.

Tirsdag skal kommunestyret avgjøre hva som blir den nye veilinja for ny E6 fra Kvål til Støren. I samme møte skal også kravet fra 1488 underskrivere om høring av tunnelalternativet, behandles. Folkeaksjonen for et demokratisk E6-valg er kritisk til at tunnelalternativet ikke ble med på høring etter at dette ble stemt vekk i formannskapet.

I forkant av kommunestyremøtet har Geir Moholdt fra Losengrenda på Kvål og 10 andre, skrevet brev til kommunestyret. De ber kommunestyret vedta å legge ny E6 på østsida av Gaula forbi Kvål/Ler, og ikke på vestsida.

Hensynet til gyte- og levevilkår for sjøørret og laks i Gaula må veie tungt, mener brevskriverne. De viser også til at det finnes ål i området, og at ål er registrert som kritisk truet bestand.

- Slik trase 2a er tegnet, vil den gå meget hardt utover de siste 200-300 metrene av utløpet av Loa i Gaula. Loa renner fra Benna i Melhus kommune, og østover ut i Gaula, heter det i brevet.

Fylkesmannen har lagt ned innsigelse mot en E6 som krysser Gammelelva slik østalternativet vil gjøre, men brevskriverne mener at en "total rasering av utløpet av Loa" som det står i brevet, ikke er verre enn å bygge ei bru over Gammelelva.

Les også :underskriftsaksjon for tunnelhøring

Hvor mener du ny E6 på strekninga Skjerdingstad-Håggåtunnelen skal gå?

Gammelelva er et naturreservat som ligger helt inntil dagens E6