Slurverdu med å skrape frontrute, bakrute og sidevinduer fri for snø og is før dukjører, kan du fort forårsake en ulykke.

Med så dårlig sikt risikerer du i beste fall et forelegg på 2.000 kroner. Terskelenfor å miste førerkortet er også lav, opplyser politiet.

- Dessverre er oppdagelsesrisikoen lav. Svært mange starterturen ut porten i boligområdet, og gambler på at defrosteren har rengjortrutene før man er ute på hovedveien. I denne kritiske fasen kan et lite barn iveikanten være nok til at ulykken er ute, understreker Ole Høiby i UP.

Frontruter med et lite skyteskår som eneste åpning i is og snø noeman ser altfor ofte om vinteren.

Sist vinter ble en politimann påkjørt aven bilist med nedisete ruter, mens han nettopp var ute for å se ettersikt-syndere.

Nylig klarte en bilist å bulke toandre biler på en parkeringsplass på grunn av manglende sikt før vedkommendeble stanset.

To blyantsmale sprekker nederst på frontruten eneste siktut av bilen!

- Det er skuffende hvor uansvarlige enkelte er, tatt ibetraktning hvor fatale konsekvensene i verste fall kan bli. Er man så uheldigå kjøre på noen, eller kolliderer, kan prisen for latskapen bli meget høy, sierHøiby.

Mange har  ikke engang har isskrape i bilen, og det forteller jo sin egen historie om holdningen tilsikkerhet, mener Høiby.

Kilde: Williksens forlag