Mandag ettermiddag ble det klart at den drapssiktede mannen skal sitte én uke i varetekt med full isolasjon. Det avgjorde Sør-Trøndelag tingrett. Avgjørelsen er begrunnet med at det er skjellig grunn til mistanke. Mistanken går på uregelmessigheter i forklaringa hans. Politiet ville ha fire ukers varetektsfengsling. Den drapssiktede 43-åringen godtok avgjørelsen, og vil ikke anke.

- Vi hevder at siktede ikke er skyldig. Men vi skjønner at politiet må etterforske alle i saken, sier mannens advokat, Tore Angen.

Politiadvokat Jørgen Aunet sier at politiet heller ikke anket avgjørelsen, og tar den til etterretning. Han forklarte mer i retten enn han har gjort tidligere, opplyser Aunet.

For lukkede dører

Fengslingsmøtet ble lukket etter at dommeren tok hensyn til politiadvokatens begrunnelse om at det er mange detaljer i saken, og av hensyn til etterforskninga.

Etter fengslingsmøtet fikk pressen kjennelsen. Der står det blant annet at retten mener det er nærliggende fare for at siktede kan forspille bevis dersom han løslates. Retten mener det ikke foreligger tekniske bevis som knytter siktede til drapet. Siktede har forklart at han besøkte avdøde søndagen før 38-åringen ble funnet død, og at han ikke hadde kontakt med 38-åringen etter det.

Tore Angen er advokat for mannen som er den andre drapssiktede i drapssaken fra Ler. Fra før er en 26-åring fra Melhus drapssiktet og varetektsfengslet.

Tre personer er siktet

Det var onsdag 25. januar at en 38-åring ble funnet drept på Ler. 38-åringen bodde i en leid bolig, og politiet mener at mannen døde som følge av vold. Tre personer er pågrepet og siktet i saken. To av dem er siktet for drap, mens den tredje er siktet for grov kroppsskade. 26-åringen ble varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

Erklærer ikke straffeskyld

Politiet ønsker at rettsmøtet skal gå for lukkede dører slik rettsmøtet var for 26-åringen fra Melhus. Advokat Angen har sagt til Trønderbladet at mannen i 40-årene fra Melhus ikke vil erklære straffeskyld, og at han vil motsette seg fengsling. Mannen i 40-årene er ifølge politiadvokat Jørgen Aunet, avhørt tre ganger som vitne. Politiet mener at hans forklaring ikke samsvarer med det politiet mener som har skjedd, og Aunet opplyser at det er gjort kriminaltekniske undersøkelser i siktedes bolig og bil.