13 uker på sykkelsetet, fra mai til september, skremmer ikke Lars Erik Sira (40). Han gleder seg til å oppleve Norges landeveier på to hjul.

– Det ser jeg veldig lyst på! sier han entusiastisk.

Trening i forkant tar han med knusende ro.

– Jeg bruker de første ukene på å sykle meg i form, uttaler han, temmelig avslappet til det hele.

Han legger til at han har trent et par ganger i uka de siste årene, så basisformen er ok. Dessuten skal han dra frem sykkelen når vinteren er over, og kanskje sykle litt til jobb, og ta noen forberedende turer.

Les også: Ut på nye sykkeleventyr

Blogger og oppdaterer

Forberedelsene til turen så langt har bestått av å finne en egnet og ønsket rute, og i tillegg lade opp mentalt gjennom bloggen sirasverden.no, og facebooksida «Lars Erik sykler Norge rundt». På bloggen har han skrevet om sykling siden 2010, og nå i det siste om planleggingen av den store turen.

– Jeg ser for meg å oppdatere underveis også. Facebooksida mi til korte, men forholdsvis hyppige oppdateringer, og bloggen til litt lengre, men ikke fullt så hyppige innlegg, forteller Lars Erik.

Turen blir todelt, med de første sju ukene på veien i Sør-Norge, og etter to ukers pause hjemme, bærer ut på nye seks uker i nord.

– Livet blir det du har med i sykkelveska – Enkelt og ukomplisert, sier han.

Han berømmer både kona, som må være hjemme alene med de to barna mens han er på tur, og arbeidsgiveren, Statens vegvesen, for velviljen de har vist.

Les også: Snart må du betale

En fin midtlivskrise

Lars Erik må sykle i snitt 65 kilometer hver dag, noe som vil bli rundt fire timer på sykkelsetet.

– Det er noe med det å være ute over lenger tid, og flytte seg for egen maskin. Jeg legger ikke så mye prestasjon i det, forteller han.

Den entusiastiske syklisten sier at det ikke er bare en tur, men en reise, på samme måte som backpackerturene for 15-20 år siden.

Det minner kanskje litt om midtlivskrise?

– Jeg lurer jo innimellom på om dette kan være en førtiårskrise, humrer han.

Etter noe refleksjon rundt temaet, konkluderer han med at det i så fall er en fin førtiårskrise.

Les også: Grønn sykkeltur

DE SMÅ VEIENE: Det er ikke naturlig å velge E6 og E39 akkurat, når turen går på en manuelt drevet tohjuling. Det er en stor fordel, mener Lars Erik Sira, som synes han får sett mye mer av Norge fra sykkelsetet, enn han ville gjort om han reiste med bil. Foto: Privat