Midtre Gauldal kommune har fått fellingstilatelse på ulv fra fylkesmannen etter at to søyer har omkommet etter det som troilg er ulveangrep. Tillatelsen gjelder i den delen av kommunen som er sør for Gaula, og fram til 1. juli. Holtålen kommune skal organisere jakta,og fylkesmannen har satt av 60.000 kroner til utbetaling til deltakere som deltar i fellingsforsøket.

Tirsdag kveld skrev Trønderbladet om de to døde sauene i Synnerdalen. Naturoppsyn Frode Aalbu i Statens naturoppsyn sa i går til Trønderbladet at skadene på de to søyene mest trolig skyldes ulveangrep. I tillegg mangler lam som har gått sammen med søyene.

- Det er grunn til å tro at det er ulv i området, sa Aalbu.

Etablerer ulven seg i Synnerdalen eller området rundt, kan den gjøre stor skade. 2000 sauer og lam slippes på beite i dalen.

Ordfører Erling Lenvik var tirsdag kveld klar på at fellingstillatelse må til dersom det er sikkert at sauene døde etter ulveangrep, og i dag onsdag er han enda klarere på dette. Han opplyser at ansatte i Midtre Gauldal kommune tok kontakt med fylkesmannen for å få fellingstillatelse.

Den ene søya ble flådd for å undersøke hvorfor den gikk så rart, og det viste seg da at den hadde store skader på ryggen og spiserøret var avrevet. Den andre sauen ble funnet død med skader. Ifølge bonde Kjell Ivar How ble det i påska sett et dyr som noen mente var ulv, og i vår ble det observert ulvespor.

- Det kommer to sauebesetninger fra Hedmark hit til Midtre Gauldal på grunn av ulv der, og da kan vi ikke ha ulv hos oss. Det blir helt meningsløst,sier Lenvik.