- Det er veldig trist det som har skjedd, og det er vanskelig å snakke om det. Vi var klar over at det var problemer, sier Essa Naseri, far til drepte Nilofer (27).

Naseri kom til Norge i 2000, og fikk familiegjenforening med kona og sju barn i 2002. Ett av disse barna var Nilofer.

Les også: Nilofer døde som en følge av ytre vold

Vanskelig

Nilofer giftet seg i Afghanistan med den nå siktede mannen, og han hadde midlertidig oppholdstillatelse. Faren sier at familien ikke kjente til at ektemannen hadde noen problemer før han kom til Norge. Når det gjelder ektemannens samvær med sønnen etter at ektemannen flyttet ut av leiligheten, sier Nilofars far at dette er for vanskelig å snakke om.

Les også:

Får bistand fra Kripos

Arbeidsgiveren merket ikke noe uvanlig

Gravlegges på mandag

Naseri forteller at datteren skal gravlegges på mandag.

- Vi har valgt at hun skal gravlegges på Kolstad, og det skjer på mandag. Seremonien blir på Moholt, og så kjører vi til Kolstad, sier Naseri.

I Melhus der Nilofer bodde og der foreldrene bor, er det ikke egen gravlund for muslimer. Horg kirkegård har et eget område for begravelser i henhold til andre religioner enn den kristne. Foreldrene til Nilofer har ønsket at den drepte datteren skal gravlegges i Trondheim.

Nettopp startet i ny jobb

Nilofer er utdannet barne- og ungdomsarbeider ved Melhus videregående skole, og hadde nettopp startet i jobb i en barnehage i Trondheim. Den to år gamle sønnen tas vare på av barnevernet.