Fylkesmannen har bestemt at naboer til et planlagt leiighetsbygg i fire etasjer i Losjevegen i Melhus sentrum får medhold i klagen.

Naboklager

Naboene har blant annet klaget på høyden på bygget, og de mener blant annet at bygget kan skygge for sola og gi en følelse av å være innestengt.

Klagen gjelder bygget Losjevegen 3 som Norgeshus planlegger å føre opp. Norgeshus har allerede solgt flere leiligheter. Nylig vedtok Melhus formannskap at prosjektet ikke kunne settes i gang før Fylkesmannen har uttalt seg om klagene fra naboene.

Må behandles på nytt

Nå har altså Fylkesmannen fattet vedtak om at Melhus kommune må behandle saken på nytt.

I brevet fra Fylkesmannen heter det blant annet at Melhus kommune i for liten grad har gjort en selvstendig vurdering av virkningene av planen for det eksisterende bomiljøet. Kommunen har sett på det estetiske, men har ikke ifølge Fylkesmannen vurdert og begrunnet virkningene av prosjektet. Fylkesmannen mener også at kommunen må gjøre ei vurdering av hva et nabolag skal tåle av et nytt bygg som kommer når det for eksempel gjelder reduserte solforhold, økt innsyn og tapt utsikt.

Les også: om milsteinen i Losjevegen

Fylkesmannen har forståelse for at Melhus kommune ønsker fortetting i Melhus sentrum, men understreker at fortetting må være med kvalitet både for det eksisterende bomiljøet og for dem som skal bo i leilighetsbygget.

I brevet fra Fylkesmannen framkommer det at Fylkesmannen mener saken er blitt for dårlig opplyst. Blant annet reagerer Fylkesmannen på at utbygger skal få etablere snuplass på annenmanns grunn uten at berørt grunneier er spurt. Derimot mener Fylkesmannen at Losjevegen er bred nok til å ha plass til den økte trafikken.

Det har ikke lyktes Trønderbladet å få en kommentar fra Norgeshus.

Oversiktsbildet viser både leilighetsbygget i fire etasjer i Losjevegen 3 og leilighetsbygget i tre etasjer i Losjevegen 4. Foto: Aktiv eiendomsmegling