Trøndelag folkemuseum Sverresborg interesserte seg seriøst for den gamle skysstasjonen i Soknedal. Da prisen på flytting og oppsetting ble kjent, trakk de seg. 16 millioner kroner ville det koste å gi bygningen nytt liv på Sverresborg i Trondheim. Statens vegvesen har små midler til flytting. Nå er det kulturmyndighetene i fylkeskommunen som engasjerer seg i en mulig løsning.

Antikvar Roy Håpnes i Sør-Trøndelag fylkeskommune forstår at kostnadene blir høge når den store skysstasjonen skal plukkes ned stokk for stokk. Han har undersøkt hva en flytting i to deler vil koste. Da er prisen rundt to millioner kroner, inkludert den lille bensinbua ved siden av.

- Vi har ikke gitt opp å finne en løsning, og jobber med en intern flytting i Soknedal. Da kan det være realistisk med en flytting i to deler, sier Roy Håpnes.

Det er verken funnet noen kjøper i Soknedal eller ordnet finansiering.

- Vi trenger høsten for å se nærmere på dette, sier Roy Håpnes.

Den gamle skysstasjonen står i vegen for ny E6. Harald Storflor i Statens vegvesen opplyser at de har gitt flyttinga litt mer tid, ettersom vegbygginga skyves ut i tid.

Les Trønderbladet: Skysstasjon søker eier

Jan Erik Steen ved radiomuseet i Selbu har kjøpt låven og stallen som stod ved skysstasjonen i Soknedal. Låven og stallen ble revet i 2003, og materialene har vært lagret ved en låve på Støren. Statens vegvesen sa opp leiekontrakten på grunn av kostnadene, og annonserte de to nedplukkede bygningene til salgs.

– Jeg skal sette opp bygningene i Selbu, men har ikke tatt stilling til hva de skal brukes til. Sannsynligvis blir det noe med museum, men kanskje ikke radioer, sier Jan Erik Steen.

Låven har ei grunnflate på hele 145 kvadratmeter.

– Vet du hvordan tilstanden er?

– Låven er 125 år gammel, og bærer nok preg av det. Men materialene er godt merket, så jeg ser positivt på prosjektet, opplyser Steen.

Les Trønderbladet: Jammen ble det bruk for asfalten!

Skysstasjonen må bort når ny E6 kommer. I dag dundrer trafikken forbi 1,5 til 2 meter fra kvitstripa.