Melhuspolitikerne har vedtatt å bygge to nye barnehager neste år - den ene på Korsvegen og den andre på Ler. Opprinnelig hadde politikerne bestemt seg for å bygge ny barnehage på Kvål for å kunne slå sammen Sorenskrivergården og Rosmælen barnehage, men så satte kvikkleira en stopper for byggeplanene. I stedet kommer Ler foran Kvål i køa.

Prekvalifisering

Hver av de to nye barnehagene koster 40 millioner kroner, forteller virksomhetsleder Morten Børseth i Melhus kommune.

– Vi har lyst ut prekvalifisering med frist 12. januar for begge barnehagene, sier Børseth.

Oppdraget er å tegne og beregne de to barnehagene. Børseth forteller at tre firma vil bli plukket ut etter prekvalifiseringa. Disse blir invitert til å levere inn anbud, og kan enten komme med tilbud på bygging av én eller begge barnehagene.

– Begge barnehagene er vedtatt finansiert og ferdigstilt i juni 2019, opplyser Børseth.

Tidligere har det vært variabel interesse blant byggefirma for å legge inn anbud på barnehagebygg, men Børseth tror det kan være god interesse denne gangen.

– Ingenting indikerer at det ikke er interesse for oppdragene. For de store og landsdekkende firmaene, er disse barnehagene relativt små oppdrag, men for lokale bedrifter er dette medium store prosjekter, sier Børseth.

Samfunnshuset

Da formannskapet tirsdag skulle se på forslag til detaljregulering av Korsvegen barnehage, tok politikerne opp flere forhold. Bente Estenstad (Ap) foreslo at byggelinja for den nye barnehagen som skal bygges ved Eid skole og barnehage, legges slik at det vil være plass til en utvidelse av Hølonda samfunnshus om det blir aktuelt.

– Det handler ikke om at vi skal utvide samfunnshuset, men at det tas hensyn til areal for en mulig utvidelse, sa Estenstad da ordfører Gunnar Krogstad (Ap) kommenterte at det ikke foreligger planer om en utvidelse.

Trafikksikkerhet

Trafikksikkerhet er også et moment politikerne er opptatt av, og Estenstad uttrykte bekymring for at gang- og sykkelveien til barnehagen er tegnet tvers gjennom skolegården der det ikke er lov å sykle. I tillegg foreslo hun at det på sikt blir en undergang for fylkesveg 708 utenfor skolen i stedet for dagens fotgjengerovergang.

Jan Frode Hatlen (V) foreslo at fotgjengerovergangen ved skolen og den kommende barnehagen får lys som blinker når overgangen er i bruk. Når barnehagen er klar til bruk, vil det bli mer trafikk i området i forbindelse med levering og henting av barn. Byggestarten for Korsvegen barnehage er planlagt å skje til våren, opplyste virksomhetsleder Guri Vik.

Melhus formannskap.