I februar skal Melhus kommunestyre ta stilling til om de slutter seg til avtalen om at den kommunale Eid barnehage og den private Regnbuen barnehage skal slås sammen, og erstattes med en kommunal barnehage. Da skal de også beslutte hvor den felles barnehagen skal være. Foreldrene i de to barnehagene er allerede informert om sammenslåinga.

Flere alternativer

Alternativene er enten å kjøpe lokalene der Regnbuen barnehage er, bygge ved Eid skole eller bygge på ei anna tomt. Det opplyser assisterende rådmann Gunn Inger Løvseth. Eid barnehage har lansert brakkebarnehage ved Eid skole som en mulig løsning.

– Målet er å få lagt saken fram for politisk behandling i februar. Det er avholdt foreldremøter, Foreldrene er varslet om at det blir én barnehage som blir kommunal, og at den trer i kraft fra 1. august, sier Løvseth.

Den kommunale barnehagen har nedslitte lokaler og klarer ikke å fylle opp plassene med barn på ordinært opptak, og mens eieren av den private barnehagen har varslet at hun ønsker å trekke seg ut av barnehagedrift på Korsvegen.

– Vi har hatt drøftinger med den private eieren, sier Løvseth.

For få unger

Ifølge prognosene for folkevekst, er det ingen stor økning i barnetallet på verken Hølonda eller i nedre Melhus, forklarer Løvseth. Nå er boligbygging i gang på Korsvegen, og Løvseth sier at kommunen håper det gir folkevekst.

Løvseth viser til et politisk vedtak i 2012 om at det skal utredes en barnehage på Korsvegen, og at drøftingene kom i gang på bakgrunn av vedtaket. Om politikerne vedtar å ta over den private barnehagen, blir dette betraktet som en virksomhetsoverdragelse der ansatte får tilbud om å bli ansatt i kommunen.

– Kommunen har tatt over flere private barnehager tidligere, og alle med fast jobb får bli med over til kommunen, sier Løvseth.

Regnbuen barnehage leier i Korsvegen næringspark, og bygninga er lagt ut for salg for 13 millioner kroner. Prisen inkluderer også fem leiligheter.

Lokalet

Ordfører Jorid Jagtøyen mener det ideelle ville være å legge den samlede barnehagen som altså blir kommunal, til bygninga som Regnbuen barnehage nå leier.

– Der er det sol og fin beliggenhet. Kommunen kjøper eller selger ikke hus uten at husene er lagt ut for salg. Vi skal finne ei god løsning, opplyser Jagtøyen.

Ordføreren mener det kan være en fordel å ha barnehage ved Eid skole fordi barnehagelokalene kan brukes av skolefritidsordninga.

– Et minus er at barn blir værende på samme sted fra barnehage til de går ut ungdomsskolen. Det kan være fint å bygge bygning underveis, mener Jagtøyen.