En mann i Melhus har fått 15.000 kroner i bot etter å ha skutt en av Norges beste harehunder.

Politijurist Silje Mebust ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at mannen har vedtatt bota, og at saken dermed er avsluttet fra politiets side. Mannen fikk forelegget for å ha brutt straffelovens paragraf 291 om skadeverk på annen mannes eiendom.

Politiet har ikke krevd at mannen skal betale erstatning til eieren av hunden. Årsaken var divergens rundt erstatningsbeløpet, opplyser politibetjent Terje Torseth ved Melhus lensmannskontor.

- Fornærmede er ikke avskåret fra ei erstatning, men må reise sivil sak, sier Torseth.

Hundesaken fra Melhus regnes som spesiell og sjelden, og Torseth kan ikke huske en lignende sak i de årene han har vært ved Melhus lensmannskontor.

Det var 23. august klokka 15.30 at en harehund av rasen hygen, ble skutt på kloss hold med hagle i Vassfjellet av bonden. Bonden hadde sett seg lei på at hunden var i nærheten av gården. Etter at han hadde avlivet hunden, noe som skjedde i nærheten av turstien ved Melhus sentrum, varslet bonden politiet.

Hundeeieren hadde meldt hunden savnet, og fikk først etter to dager vite at hunden var skutt.

Skytinga vakte harme i hunde- og jegermiljøet. Hunden var blant de fem best harehundene i Norge, og hundeeieren mente at hunden var ute i lovlig ærend. Båndtvangtida var over, og hunden jaget ikke sauer.