Et enstemmig Melhus formannskap bestemte tirsdag at Melhus kommunes næringspris går til Kjelsberg transport.

- Det er en verdig vinner i høyeste grad. De har lagt seg i selene for å lykkes, sier ordfører Gunnar Krogstad.

Formannskapet gir ikke utad en begrunnelse for valg av kandidat, og hvor mange kandidater det var. Prisen består av et kunstverk og et diplom, og ordføreren forteller at næringsprisen mest trolig blir delt ut under kommunestyremøtet 23. mai.

Kjelsberg transport ble grunnlagt i 1975, og har oppdrag i flere kommuner. Bedriften spyler og koster blant annet veier og tunneler. I starten var septiktømming hovedbeskjeftigelse, og senere fikk bedriften flere hjul å stå på. I 2016 fikk bedriften en femårig kontrakt med Statens vegvesen om renhold av vegger, tak og veibaner i alle tunnelene i Sør-Trøndelag.

– Prisen var både veldig overraskende og hyggelig. Den inspirerer til videre innsats. Det er en ære å få en slik pris, og en tillitserklæring. Prisen er til alle oss i Kjelsberg transport, sier daglig leder Svein Kjelsberg.

Bedriften har 32 ansatte fordelt på 20 i morfirmaet og 12 i datterselskapet Brøyting og vedlikehold Trondheim. Driftsinntektene i 2016 var 35 millioner kroner. Bedriften har lokaler i Åsvegen like nord for Melhus sentrum.