Elevene på 6. trinn ved Soknedal skole har to timer i uka med faget mat og helse. Tirsdag var det klart for kokkekamp, for å vise fram kunnskapen de har fått i år om hvordan god mat skal lages.

Les også: Hva skal vi ha til middag?

Armslag

Elevgruppa i 6. trinn består av 25 elever og var derfor delt opp i flere mindre grupper for å få mer armslag på kjøkkenet. Foranledningen for kokkekampen var at klassen hadde vært så heldige og blitt sponset med 6000 kroner av Soknedal bondelag til å kjøpe inn råvarer til matlaging på skolekjøkkenet. Hustellærer Torill Haueng hadde med seg Eli Holshaug og Eskil Rønning som gode medhjelpere for å veilede elevene på kjøkkenet denne dagen.

Trent hjemme

- Elevene har bestemt menyene selv, og laget handleliste for innkjøp av varer, sier husstellærer Torill Haueng. De har vært flinke og stått på og jobbet godt sammen for å gjøre sitt beste. Noen av elevene har gått så mye inn for saken at de har trent på forhånd med å lage maten heime. Flere har også gitt uttrykk for at de kunne tenke seg å lære mer om matlaging.

Les også: Stort og økende behov for faglærte kokker og servitører

Lekre retter

Menyen skulle bestå av en hovedrett og dessert. Det var ikke småtterier av lekre retter de unge tryllet fram på kjøkkenet etter hvert.

De 12 elevene som inntok kjøkkenet først, var oppdelt i fire konkurrerende matgrupper.

De serverte middag som biff med fløtegratinerte poteter, spaghetti bolognese, ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og kylling m/bacon. Dessertene de vartet opp med var favorittsmoothie, brownies, riskrem med hjemmelaget bringebærsaus og flytende sjokoladekake.

Ekstra stas var det at det kom fire dommere smakte og ga karakterer fra 1-5 på matrettene. De skulle bedømme smak, utseende, sunnhet og oppførsel.

Stolte kokker kom inn med mat på fat og presenterte seg selv og hva de hadde laget, før dommerne kunne sette i gang med å smake.

Resultatet av kokkekampen var at gruppe fire vant gavekortet på 300 kroner hos Mama Rosa, med sin middagsmeny med kylling m/bacon og flytende sjokoladekake.