– Det har vært en stor suksess. Nå endrer vi også måltidsstrukturen på helg, forteller enhetsleder Kristin Grindstuen.

Trønderbladet traff kjøkkensjef Lise Robudal i mars i fjor, da de jobbet med å planlegge og implementere den nye måltidsrytmen på sykehjemskjøkkenet. I september ble det satt i verk.

– Vi ser en helsemessig gevinst. Blodsukkeret blir mer stabilt, det er mer samsvar mellom måltidene og døgnrytmen, det bedrer søvnkvaliteten og er ernæringsmessig mer riktig, sier Grindstuen.

Mens det tidligere var frokost på morgenen, så kaffe og søtbrød på formiddagen, og så middag allerede klokka 13. Kveldsmaten ble servert rundt klokka 18.

Med den nye rytmen serveres det varm lunsj klokka 12, og middagen utsettes til halv fire. Søtbrødene ble kuttet ut, mens kveldsmaten blir servert halv åtte.

Grindstuen sier at den mest merkbare effekten, er at de har mye større tid og ressurser til å aktivisere de eldre på dagtid, når middagen utsettes. Det er på dagtid det er flest på jobb, og dermed også størst rom for å finne på noe.

– Det fine er at de ansatte selv tok initiativ til å endre dette, sier Grindstuen.

I disse dager bygges det nytt storkjøkken, som etter planen skal stå klart til åpning 1. mai.

– Det gleder vi oss til, sier Grindstuen.