Overingeniør Venche Kulbotten fra Statens vegvesen var oppbrakt over det hun så ved Melhusvegen fredag ettermiddag. En trailer tett inntil fortauet tvang fotgjengere og syklister og barnevogn ut i den trafikkerte gata.:

- De jobber ulovlig, og det er kjempefarlig for myke trafikanter, slår Kulbotten fast.

- Det oppleves skremmende. Ungene er det kjæreste vi har, sier Torkil Wold. Han og kona Tonje lever i daglig angst for at noe skal skje når datteren på 13 skal forbi  byggeplassen. - Krana er rett over hodet deres, og det er null sikring, sier Wold. Sønnen på ni får ikke lov å gå der.

- Det er lite gunstig, sier Nina Solheim nøkternt der hun kommer med barnevogn, hun bor på Brubakkhaugen.

Kulbotten forsøker å finne ut hvem som har ansvaret. Ingen på byggeplassen snakker norsk, men en plassansvarlig snakker engelsk. Han har ingen kommentar til Trønderbladet og vil ikke si navnet sitt.

- Jeg bad dem om å stanse arbeidet og fjerne seg, sier Kulbotten. Men etter litt diskusjon går hun med på et kompromiss: To personer på anlegget skal holde vakt ved fortauet, mens det ryddes opp.

- Jeg skal stå her og passe på at de gjør det, sier Kulbotten, som også tidligere har inspisert dette anlegget på Melhus.