Søkertallene for de to videregåendeskolene i Gauldalen viser at antall søkere stemmer svært godt overens med tilbudet.

– Slik har det vært i mange år på Gauldal videregående. Det gjør at vi vil ha det samme tilbudet neste skoleår som vi har i år, sier rektor Halvard Kjelås, som er svært fornøyd med antallet søkere.

Totalt har Gauldal videregående 362 primærsøkere, altså de som har skolen som førstevalg. På Melhus videregående er antallet 542, ifølge oversiktene Trønderbladet har fått tilsendt.

Jubler for nytt tilbud

Støren-skolen trekker aller flest søkere til anleggsteknikk, et VG2-fag som kun én annen skole i fylket tilbyr. 42 elever har dette som sitt førstevalg.

– Anleggsteknikk er oversøkt, så der vil ikke alle få ønsket sitt oppfylt. Derfor vil det nok fylles opp mer på fag som design og trearbeid og treteknikk, der vi i år med stor glede kan si at vi har et tilbud igjen, sier Kjelås.

– Treteknikkfaget er svært etterspurt i bransjen, de trenger mange lærlinger. Derfor er det svært gledelig at vi nå kan tilby dette. For oss er samarbeidet med det lokale næringslivet svært viktig – og vi har tross alt drevet med snekkerfag her siden 1947, så det er godt å holde liv i det.

– Kunne tatt inn dobbelt

På Melhus oppleves en tilsvarende søkerstorm når det gjelder elektrofag, et fag de ikke tilbyr på Gauldal videregående.

– Elektro øker klart mest, bekrefter avdelingsleder ved Melhus videregående skole, Anne Hox.

– Vi er veldig fornøyd med god søkning på VG2 yrkesfag på alle fagområder. Det viser at vi gjør en god jobb på førsteåret, og at vi har et godt rykte. I elektrofag har vi nok søkere til å fylle nær dobbelt så mange klasser som vi har plass til.

Kokkefaget tilbake

Hun melder ellers om helt greie søkertall også på idrettsfag og studiespesialisering, og at de mest sannsynlig får fylt opp klassene også der.

– Samtidig er vi veldig glade for at kokkefaget er tilbake fra høsten, der hadde vi ikke nok søkere i fjor, sier Hox.

På Gauldal videregående har de, så vidt rektor Kjelås kan huske, aldri hatt flere primærsøkere. Det mener han viser at de gjør en god jobb med å gi et interessant tilbud for ungdom som bor i Gauldalen og har skolen som sitt nærmeste alternativ. Også på Melhus opplever de at dimensjoneringa stemmer god overens med søkernes ønsker.