- Jeg er usikker på om Stortingets transport- og kommunikasjonskomite er i stand til å finne midler til E6. Jeg fikk ikke lov til å si noe til komiteen, sier ordfører Erling Lenvik (Ap).

- Opprørt

Lenvik er svært opprørt over at stortingskomiteen verken tillot at han fikk ta opp E6 i Soknedal eller tok turen til Soknedal sentrum.

Stortingskomiteen kom i dag onsdag til Støren, og der skulle de orienteres om blant annet E6-prosjektet Trondheimsveien. som gjelder strekninga Melhus-Ulsberg. Komiteen ankom Støren 20 minutter etter oppsatt program, og innlederne fra Statens vegvesen snakket i raskt tempo for at komiteen skulle spare tid. Etter en kort spørsmålsrunde, ble komiteen geleidet ut i bussen som kjørte presis fra Støren. Besøket på Støren ble derfor 20 minutter kortere enn det skulle ha vært ifølge programmet.

Ordfører Lenvik skulle være med i bussen for å orientere om E6 i Soknedal, og han hadde håpet å få fortelle om de mange ulykkene med vogntog i grøfta og håpet om en snarlig E6-bygging. Han fikk komme ombord i bussen ved avkjøringa til Snøan, og allerede etter kort tid fikk han beskjed om at komiteen ikke hadde tid til å høre på landets ordførere. Bussen med komiteen snudde før den kom til Soknedal sentrum, og så gikk turen tilbake til Værnes der representantene skulle ta fly tilbake.

- Jeg trodde de ville kjøre til Soknedal. I bussen hadde jeg tenkt å nevne at vi ønsket å få utredet tunnel på ny E6 slik kommunestyret uttalte på mandag. Det fikk jeg ikke sagt noe om. Komitebesøket ble bomtur, og de trenger ikke å komme hit for ikke å si noe. Hvis de ikke vil lytte til oss lokalt, vet jeg ikke hvordan vi skal gjøre det, sier Lenvik.

- Vond opplevelse

Lenvik sier at han er opprørt over besøket, og han kaller opplevelsen for vond.

- Slik jeg ser det, var de ikke interessert i å høre om eller se veien, sier Lenvik.

Ordføreren fikk ikke svar på når det blir byggestart for E6 i Soknedal eller hvordan veien skal finansieres.

Trønderbladet ble først invitert med inn i bussen av samferdselspolitisk talsperson i Frp, Åse Michaelsen. Hun rakk å si at hele E6-strekninga skal sees under ett før komitesekretær Tore-Dag Lien ga beskjed om at pressen ikke fikk være med i bussen.

- Lenvik var eneste ordfører som har fått komme til orde. Steinkjer-ordføreren var med oss i to dager, og han fikk ikke si noe, sier komiteleder Linda C. Hofstad Helleland.

Hofstad Helleland sier at komitebesøket var ment som en studietur, og at turen var lagt opp av fylkeskommunen og fagetatene.

- Vi hadde ikke avtalt at ordfører Lenvik skulle få komme ombord i bussen. Jeg var interessert i det han sa i bussen, og jeg avbrøt ham ikke, sier Hofstad Helleland.

Bussen med samferdselskomiteen snudde før den kom til Soknedal sentrum.