Torsdag kveld arrangerer Melhus kommune åpent møte på Grendstuggu på Gåsbakken for å høre hva gåsbakkingene ønsker når det gjelder boligbygging og næringsutvikling.

Savner driv

– I de øvrige tettstedene er det utvikling. Oppover Gauldalen er det E6 og jernbanelinje, og det er ikke problem å få til aktivitet der. Jeg vil ikke si at utviklinga på Gåsbakken er i stampe, men det er ikke samme drivet der, sier ordfører Gunnar Krogstad (Ap).

Krogstad opplyser at det under møtet blir et panel med gåsbakkinger, og at møtet ledes av Øystein Syrstad fra Skaun. Sistnevnte benyttes ofte som ordstyrer under debattmøter.

Panelet består av Per Erik Kufås, Torunn Helen Langås, Idar Bjerkenås, Bård Lilleberg og Beate Bjerkenås Johansen. De to sistnevnte jobber på Gåsbakken skole og barnehage, mens Idar Bjerkenås har fått i gang boligbygging i stor stil i nabobygda Korsvegen. Torunn Helen Langås har gått i bresjen for kafeen i Grendstuggu, mens Per Erik Kufås i leserinnlegg har tatt opp utviklinga på Gåsbakken.

Boligbygging

– Hensikten er ikke at ordfører og rådmann skal si hvordan det skal bli på Gåsbakken, men at folk forteller hvor skoen trykker. Vi vil gjerne høre om det er noe kommunen kan ta tak i. Kommunen kan legge til rette, men ikke betale hele infrastrukturen. Hvor det skal bygges på Gåsbakken, stoppes også av kapasiteten til renseanlegget, sier Krogstad.

Trønderbladet har tidligere skrevet om at Jostein Flå i Gauldal Bygg har varslet at han legger planlagt boligbygging på Gåsbakken på is på grunn av krav om at utbygger må være med på å betale infrastruktur. Det vil gjøre boligene dyrere, mener Flå som viser til andre boligpriser på Gåsbakken enn i Melhus sentrum.

Krogstad peker på at det er blitt lagt ut område for boligfelt, men at det var liten interesse for feltet slik at det i stedet ble lagt til rette for spredt boligbygging.

Stemmelokalet

At Gåsbakken mistet stemmelokalet, vakte sterke reaksjoner og det endte med at Gåsbakken fikk forhåndsstemming en lørdag.

–Gåsbakken er i høyeste grad et aktivt lokalsamfunn. Etter runden med stemmelokalet, kom det signaler om at folk syntes det går dårlig med Gåsbakken. Det er helt sikkert noe som skulle ha vært gjort, men jeg er opptatt av at vi ser framover og kommer oss videre, sier Krogstad.

Møtet holdes i Grendstuggu.