Ett firma i Midtre Gauldal har fått 600.000 kroner i bot etter dødsulykka i et pukkverk i kommunen 26. september i fjor.

Det var NRK som først omtalte saken.

Les også:Får også kraftig kritikk

En 31 år gammel mann døde etter å ha blitt dratt inn i en sorteringsmaskin. Tommy William Bye (31) fra Fannrem var innleid av Winsnes Maskin & Transport og jobbet alene i Furukollen pukkverk på Støren. Winsnes Maskin & Transport har fått forelegget for brudd på arbeidsmiljøloven.

Les også: Kriseteamet ble koblet inn

Ifølge forelegget utførte Bye arbeid som knuseverksoperatør ved sorterings-/knuseverket. Bedriften skal ifølge forelegget unnlatt å sørge for tilstrekkelig kartlegging og risikovurdering av sorteringsverket. Den mangelfulle kartleggingen hadde ifølge siktelsen, ikke fanget opp at sorterings-/knuseverk var mangelfullt sikret. Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes skriver i siktelsen at Bye av ukjent årsak kom i kontakt med usikret transportbånd på sorteringsverket, og ble som følge av det dratt inn i maskinen slik at han døde.

Videre mener Trøndelag statsadvokatembete at sorterings- og knuseverket ikke var utstyrt med nødvendig verneinnretning mot bevegelige deler. Ett annet punkt i siktelsen er at førstestatsadvokaten mener at bedriften ikke hadde sørget for at det forelå skriftlig dokumentasjon på den opplæringen Bye hadde fått i forbindelse med betjening av sorterings-/knuseverk.

Dersom bedriften ikke vedtar forelegget, blir saken sendt til tingretten. Førstestatsadvokat Soknes varsler at bota da vil bli foreslått satt til 800.000 kroner.

- Vi har ingen kommentar foreløpig, sier daglig leder Lisbet Øyås i Winsnes Maskin & Transport.

Øyås opplyser at firmaet ikke har tatt noen vurdering av om de vil godta forelegget eller ikke.