I løpet av de to åra med blå-blå regjering, har vi fått noen smakebiter på det vi risikerer å tape med blå politikk, enten det handler om miljø, landbruk, faglige rettigheter eller velferdsgoder. Rammeoverføringene til kommunene er blitt reduserte, arbeidsmiljøloven er blitt svekket, og klima- og miljøministeren virker særdeles lite opptatt av faglige råd. For å nevne noe. I kommunene kan vi gjøre vedtak som sikrer fellesskapets interesser i større grad enn det regjeringen legger opp til.

SV ønsker for eksempel en kommune med heltidskultur, der vi skal anstrenge oss for å tilby hele stillinger. Vi ønsker en kommune det er godt å jobbe i, der man følger den gamle arbeidsmiljøloven, der grunnbemanninga er høy nok til at det er mulig å stå i full jobb arbeidslivet ut, og der kommunale tjenester er i det offentliges hender. Da kan man også trygge lønns- og pensjonsavtaler for de ansatte. Vi ønsker barnehageplass til alle som trenger det, slik at ingen behøver å gå ufrivillig hjemme i ulønnet permisjon. Det er dårlig samfunnsøkonomi, og mange andre kommuner har lyktes med å løse barnehageopptakene.

Vi vil bort fra en skole som er test- og konkurransepreget, og med stort frafall. Miljøvennlige løsninger må prioriteres, blant annet ved kommunale innkjøp og med tilrettelegging for kollektivtrafikk. Alt dette er eksempler på hvordan vi kan få til en kommune med gode kollektive løsninger, som er til det beste for alle. Derfor håper vi at du blir med og sikrer et rød-grønt flertall i Melhus denne høsten. Godt valg!

Anne Sørtømmeordførerkandidat Melhus SV