Den halvferdige Svebrua over E6 på Hovin blir fullført i løpet av året.

Ny anbudsrunde

Bilister har reagert på at Svebrua er blitt stående vinteren over uten at det er mulig å kjøre på den. Årsaken er at anbudsrunden måtte lyses ut på nytt, forteller prosjektleder Janne Staulen Venes i Statens vegvesen.

– Utlegging av løsmasser er arbeid som forutsetter blant annet at det ikke er tele, frost og snø. Derfor ble disse arbeidene planlagt utført i vår, forklarer Venes.

Av praktiske årsaker valgte vegvesenet å dele anbudet med Svebrua i to. Betongarbeidene ble sent ferdig. Da det andre anbudet skulle lyses ut, oppstod det ifølge Venes en feil.

– Det var ikke mulig å si hvem som var vinneren. Vi måtte lyse ut anbudet på nytt. Siden anbudskonkurransen måtte avlyses og utlyses på nytt, er vi en måned forsinket med utlegging av løsmasser til Svebrua og forlengelse av midtdeler, sier Venes.

Bredden

Venes forsikrer om at Svebrua vil bli bred nok for landbrukskjøretøy. Den er beregnet for denne type kjøretøy, og skal gi adgang til landbruksareal siden den nye E6 med midtdeler, har sperret adkomsten til jorder. Venes opplyser at vegvesenet har avtalt med grunneieren om hvordan han skal komme seg til dyrkamarka inntil Svebrua er ferdig.

I tillegg til fullføring av Svebrua, skal det bygges ny E6 med midtdeler fra Hovin og til Håggåbrua på Støren. Lokalveien skal også flyttes.