Regnet øste ned det meste av dagen da Melhus skolekorps arrangerte Jul i Melhus for andre gang. Men folket kom, sjøl om det var heller tynt mellom salgsbodene den første timen.

– Været legger ikke noen stor demper på stemninga. Folk har tydeligvis savnet et slikt arrangement i Melhus før jul, og det er gledelig å se at det har vokst i popularitet, forteller Anders Eggen, som er leder for Jul i Melhus.

Han ventet enda mer folk under julegrantenninga, og tror besøket kan bli på nivå med i fjor. Han er glad for at tenninga av julegrana kunne legges til Jul i Melhus, og at samarbeidet med kommunen har vært bra. Biblioteket er også engasjert, med aktiviteter for barn, lesestund og stor utstilling av pepperkakehus.

Doblet antall utstillere

I år deltar hele 23 utstillere. I fjor var det bare 12. Markedsansvarlig Roger Brevik sier det har vært over 50 henvendelsene for å delta.

– Det har vært helt vilt, uten at vi har markedsført salgsbodene i det hele tatt. Folk helt fra Røros og Tynset har ønsket å komme, men vi har ikke plass eller boder nok. Vi kan ikke ha flere utstillere innendørs, og må skaffe oss flere salgsboder ute til neste år, forteller Brevik.

Han har inntrykk av at folk koser seg til tross for regnværet.

– Det er bra at folk har muligheten til å være innendørs, sjøl om vi har bål og kaffe ute også. Vi gleder oss til julegrantenninga, og til det blir mørkt. Da blir det en spesiell stemning her, sier Brevik.

Fulle forestillinger

I år kjører skolekorpset to familieforestillinger. Den første ble utsolgt, og med nesten fullt på den siste regner korpset med mellom 500 og 600 tilskuere innom dørene.

Den store utstillinga av pepperkakehus skal stå på rådhuset helt til jul. Her kom det inn 24 bidrag fra skoler og barnehager, med mellom 150 og 200 pepperkakehus. Utstillinga skapte duft av jul over hele biblioteket. Melhus skolekorps håper dette blir en tradisjon som de gjentar til neste år også.

Les mer: Ler har blitt pepperkakeby.

Les mer: Juletreet er på plass.