- Jeg har fått klarsignal for en anbudsinnbydelse for politistasjon sør i Heimdalsområdet, og jeg vil at politistasjonen skal være der. Ganske snart vil vi gå ut i markedet og be om anbud, sier politimester Nils Kristian Moe.

Les også: Melhus mister lensmannskontoret

Bygger ny stasjon

Dagens Heimdal politistasjon regnes for å være for liten og uegnet når flere lensmannskontor skal samles i Gauldal politistasjonsdistrikt, og politimesteren ser for seg et nytt bygg.

Mens gauldalspolitikerne vil ha politistasjon sør utenom Trondheim, er politimesteren like bestemt på at den skal være på Heimdal. Selv om Politidirektoratet ennå ikke har avgjort hvor politistasjon sør skal være, har altså politimesteren fått klarsignal til å starte anbudskonkurranse for en ny politistasjon.

- Anbefalinga går på Heimdal, forklarer Moe.

Når Trønderbladet spør om noen kan legge inn anbud på tomt og bygg i Melhus sentrum i stedet, sier politimesteren at han ikke kan svare på hva som skjer da.

Utrykningstid

- Bør den nye politistasjonen ligge ved E6 for å få raskest mulig utrykningstid?

- Nei, det som er avgjørende for utrykningstida, er å ha politipatruljer ute på veiene. Noen ganger kan politipatruljen være i Melhus og andre ganger i Klæbu når alarmen går. Med patruljer ute på veiene, er vi godt innenfor utrykningstid, sier Moe.

Midtre Gauldal

Politimesteren har snudd i synet på framtida for Midtre Gauldal lensmannskontor, og anbefaler at det opprettholdes. Hvordan åpningstida blir der, er ikke avgjort ennå ifølge politimesteren.

- Tjenestestedet skal gi den tjenesten som er god nok, og betjene aksen Heimdal-Røros-Oppdal, opplyser Moe.

Politimesteren avviser at det har vært en skinnprosess slik melhusordføreren mener, og han viser til at det opprinnelige forslaget innebar 13 tjenestesteder mot 20 nå. Videre mener han at det at synspunkter ikke er tatt hensyn til, ikke betyr at det har foregått en skinnprosess.