Grusdelen av den fylkeskommunale Bennavegen mellom Kvål og Hølonda skaper utfordringer for bilistene. På sidene ligger det høye grusrenner som er så høye at biler tar nedi dem, og på midten er det løs grus.

- Dette er ikke holdbart, sier Roar Spica.

- Trafikkfarlig

Spica bor på Lundamo, og har kjæreste på Korsvegen. Ofte kjører han Bennavegen fordi det er kortere å kjøre den enn via Melhus sentrum. Spica kjører med motorsykkel, men slik veiforholdene nå er på Bennavegen, mener han det er trafikkfarlig.

- Slik det er nå på Bennavegen, må en kjøre i 30–35 kilometer i timen. Det er høye gruskanter på veien, og smalt når to biler møtes slik at det må kjøres oppå gruskantene, sier Spica.

I dag tirsdag kjører Spica bil, og han viser at gruskanten skraper under bilen. Det var mandag at Spica oppdaget hvordan grusveien ser ut, og han undres over hvorfor entreprenøren Sveia ikke har gjort ferdig jobben. For han regner med at Svevia ikke vil forlate Bennavegen slik den ser ut nå. Verken mandag eller tirsdag har han sett noen maskiner eller arbeid på veien.

- Det er rart at de ikke gjør seg ferdig. Nå er det vanskelig for to biler å møtes. I fjor var det vaskebrett hele veien, og det er litt slik nå også, sier Spica.

Kontaktet fylkeskommunen

I fjor kontaktet han fylkeskommunen for å høre om fylkeskommunen er fornøyd med veivedlikeholdet, og han etterlyste befaring fra fylkeskommunens side.

- Jeg fikk til svar at en må kjøre slik veiforholdene er, sier Spica oppgitt.

Les også: Lover mobildekning

Store deler av Bennavegen ble asfaltert for noen år siden etter en heftig politisk krangel. Resten ble stående igjen som grusvei, og Spica mener det er hull i hodet at ikke hele veien fikk asfaltdekke.

Les også: Lovte asfaltdekke hele veien

Spica etterlyser skilting på Bennavegen slik at veifarende kan bli advart om at det er løs grus og høye gruskanter på veien, og da spesielt når sola er lav eller det er mørkt. Dessuten reiser han spørsmålet om hvem som har ansvaret om trafikanter og kjøretøy blir skadet som følge av veiforholdene.

- En liten ulempe

Svevia har ansvaret for veivedlikeholdet på Bennavegen, og arbeidsleder Arild Myrhaug ved Svevia Støren forklarer at rennene en ser på Bennavegen, er det gamle gruslaget.

- Den gamle grusen høvles av og legges i renner. Så gruser vi i midten og blander ny og gammel grus. For trafikantene blir det en liten ulempe, sier Myrhaug.

Myrhaug sier at det ikke er meningen at grusrennene skal bli stående over lengre tid.

- Det er litt uheldig at dette er blitt stående, og jeg skal undersøke med veisjefen hvorfor det ikke er høvlet ned, opplyser Myrhaug.

Trønderbladet spør Myrhaug om skilting på veien for å advare trafikantene, og Myrhaug har ingen kommentar til dette.

Roar Spica etterlyser skilting slik at trafikantene kan bli advart.
Slik er Bennavegen i flere kilometers lengde.