Lekkasjen ble oppdaget kvart over ti torsdag kveld.

– Det kom diesel ut fra et overløpsrør på en tank, gjennom en vegg. Vi fikk stoppet det med en gang vi så det, forteller Kjell Stokbakken som er administrerende direktør på Norsk Kylling.

– Ventil som sto feil

Han forteller at politiet nå etterforsker hva som har forårsaket lekkasjen.

– Åpenbart har det vært en ventil som sto feil, slik at diesel gikk i en retning den ikke skulle gå. Politiet skal nå finne ut hva dette skyldes, sier han.

Direktøren beklager det som har skjedd, og sier at de er veldig lei seg for at diesel har havnet i Gaula igjen.

– Vi synes det er fryktelig leit, og vi gjør det vi kan for å verne om utslipp.

Han sier de anslår at mellom 500-550 liter diesel har lekket ut, men at dette ikke er sikre anslag.

– Det er for tidlig å være helt sikker.

Brannsjef Arvid Karlsen i Gauldal brann og redning sa fredag morgen at anslaget var på 1000 liter.

Stokbakken sier at ikke mye av dette som har havnet uti Gaula. De har gjennom fredagen rensket slukkummen, og rensket opp i avløp og sluk. Den dieselen de har funnet, er sugd opp.

– Det ligger også litt i bakken på gårdsplassen. Det som kommer fysisk i elva, er alltid mindre enn bruttoen som har lekket ut, sier han.

– Skal ikke skje

Torstein Rognes på Gaula natursenter mener at det må komme på plass systemer som hindrer at diesel havner i elva ved en eventuell lekkasje.

– Han har helt rett i det, dette skal ikke skje. Vi legger oss fullstendig flat for det. Og vi jobber for å se hva dette er. Det er åpenbart at her burde vi hatt en ekstra sikring. Men vi må få komme tilbake med mer, når vi vet hva som har skjedd, sier Stokbakken.

Han forteller at fabrikken har satt opp betongkarmer rundt dieseltanker, for å forhindre at det kommer ut diesel.

– Dette var et overløp. Det er et lite hull, i et lite rør. Der har det da blåst ut diesel over en viss tid. Til vanlig kommer det bare luft der. Det skulle vært en sekundærsikring der, og det tar vi med oss. Der blir det nå bygd en dobbelsikring. Men vi må først være sikker på hva som er årsaken til dette.