Tirsdag avgjør Melhus kommunestyre om Melhus kommune skal kjøpe Hallsletta som ligger ved Melhus videregående skole.

Åpent for alle

Det 26,5 mål store området leies nå av Melhus kommune og Melhus videregående skole, og benyttes blant annet til aktiviteter under Sagauka samt til trening og undervisning. Området er åpent for bruk for alle, og er godt egnet for familiebruk. Enga omtales som Hallsletta.

Melhus kommune har hatt samtaler med grunneier og Melhus videregående skole om framtidig leie og bruk, og rådmannen opplyser i saksframlegget til kommunestyremøtet på tirsdag at kommunen har diskutert med grunneieren om kjøp av parsellen. Rådmannen har forhandlet fram en avtale om kjøp, og legger nå fram forslag for kommunestyret om å bruke 7,16 millioner kroner på parsellen. Kjøpet skal finansieres med lån som nedbetales over 40 år.

Verdivurdering

I forbindelse med forhandlingene har rådmannen fått foretatt en uavhengig verdivurdering, og avtalt pris 6,977 millioner kroner. Den resterende summen er kjøpsomkostninger.

Rådmannen anbefaler kommunestyret å vedta kjøp, og viser til at arealet blant annet er egnet til utbygging for offentlige formål. Området er nå regulert som friområde, og rådmannen anbefaler at området omreguleres til offentlig formål i forbindelse med sentrumsplanen.