– Det er godt å endelig få en avklaring, og være ferdig med det politiske rundt dette, sier Bergsrønning.

Han håper å komme i gang med graving på tomta allerede denne, eller i neste uke.

Les om saken: Får ikke bygge garasje til lastebilen

Les hva kommunen mente: - Ikke ønskelig med store garasjer

2,5 år siden

Ola Bergsrønning fra Soknedal søkte for første gang om å få bygge seg enebolig med garasje i Nyhuslia boligfelt i månedsskiftet mai-juni 2015. Først nå har han fått gjennom søknaden. Problemet dreide seg om størrelsen på garasjen. Bergsrønning, som kjører lastebil, ønsket å bygge garasje med plass til å sette fra seg kjøretøyet. Han ønsket å bygge en garasje på 140 kvadratmeter. Det skulle vise seg å være vanskelig.

Tomtesøknaden ble behandlet sammen med reguleringsplanen for denne delen av Nyhuslia boligfelt.

Les: Vil ha fartsdumper her

Motvilje på rådhuset

Trønderbladet skrev om Bergsrønning frustrasjon mot kommunen i juli. Han var uenig i at garasjen skulle være maksimalt 70 kvadratmeter, og han fortvilte over lang behandlingstid og lite imøtekommenhet hos noen av de ansatte på rådhuset.

I utgangspunktet var rådmannen positiv til Bergsrønnings ønske om å bygge stor garasje, men det møtte motstand hos administrasjonen og Næring-, plan- og miljøutvalget. De satte ned foten for garasjer over 70 kvadratmeter.

Kommunestyret sa ja

28. september ble saken behandlet i kommunestyret. Bergsrønning har forsøkt å snakke med flere av politikerne i kommunestyret. Uka før saken skulle opp i kommunestyret skrev han brev til rådmannen, samt til hver enkelt av representantene i kommunestyret.

Arbeiderpartiets Kåre Merket la frem et forslag som gikk imot rådmannens innstilling: «garasje på inntil 155 m2 tillates på tomt BFS2.» Dette ble enstemmig vedtatt.

Reguleringsplanen ligger nå ute til høring. Fristen for å komme med klager på planen er 26. oktober.

Bergsrønning har håp om at planen skal gå gjennom.

– De har hatt muligheter til å si sitt tidligere, så jeg tror egentlig det ordner seg.