Flere utbyggere står klar til å bygge leiligheter i den nordlige delen av miljøgata, populært kalt Gata. 55 leiligheter kan se dagens lys med det første om utbyggerne realiserer planene de bebuder.

Trondheim og omegn boligbyggelag (TOBB) står klar med flere leilighetsprosjekter, deriblant Almåsgården. Prosjektleder Sigmund Bostad Virik opplyser at byggestarten er ventet å bli i høst. Fire er i gang med å regne anbud. TOBB planlegger å bygge 19 leiligheter i prosjektet Almåsgården, og 15 i prosjektet Fredheim.

- Vi har mange interessenter på blokka, men vi har ikke startet salget ennå fordi vi ikke vet hva leilighetene koster før vi har valgt anbyder, sier Virik.

Almåsgården er TOBB's første prosjekt i Melhus, og TOBB  har bestemt seg for å gi 50.000 kroner i rabatt til medlemmer som vil benytte forkjøpsrett. Samme rabatt blir gitt til dem som vil kjøpe bolig i prosjektet Maihaugen i Buvika.

Utbygger RTV AS ønsker å bygge 21 selveierleiligheter i prosjektet Fredlygården like ved TOBB. Jan Roger Sivertsen er grunneier. 18 leiligheter er allerede solgt, og forventet oppstart er i mai ifølge megleren.

Les i lørdagsavisa om hvilke hus i Gata som må vike for leilighetene.

Leilighetene i Gata er for øvrig ikke de eneste som bygges i Melhus sentrum. I høst blir Vertshuset Høvdingen revet når bygging av 60 leiligheter i prosjektet Høvdingen kommer i gang.