Disse to husene på Prestteigen på Støren bør saneres, mener Midtre Gauldal kommune. Adressene er Prost Bødtkers vei 1 og 12, og de ligger like ved Størenhallen og Gauldal skole- og kulturhus (GSK).

Kommunen har ervervet boligene, og vil nå sanere dem. De er ikke beboelige som de er i dag, og kommunen har andre bruksområder i tankene.

Les også: Advarer mot brannfaren i desember

Rektor Arnesen er oppgitt over foreldre som kjører barna: - De har ikke vondt av å gå!

PARKERING FØRST, SÅ MULIG BOLIG: Dette er Prost Bødtkers vei 12, lenger borti gata. Kommunen vil sanere også dette bygget, som nå står tomt. Først vil de bruke tomta som parkeringsplass, så kan det være muligheter for at de bygger en bolig for unge funksjonshemmede her på sikt. Bygget bak ligger Kalvtrøa omsorgsboliger.

Utrygg trafikksituasjon

Trønderbladet har tidligere skrevet om trafikksituasjon ved Størenhallen og GSK, som av både rektorer og naboer har blitt beskrevet som utrygg. Skillet mellom myke og harde trafikanter er for dårlig, og trafikksituasjonen med mange biler og busser i en salig blanding med skoleelever oppleves som potensielt farlig.

Prost Bødtkers vei 1 ligger nettopp i krysset mot Rørosveien, akkurat der hvor situasjonen for de myke trafikantene er som verst. Kommunen byttet til seg denne eiendommen, i en byttehandel knyttet opp til boliger for vanskeligstilte i januar 2013. Prost Bødtkers vei 1 har vært benyttet til boligformål, men har hatt vannskade. I tillegg er huset gammelt.

Kommunen ønsker å bruke tomta på 1,5 dekar, til parkeringsplass, i tillegg til at tomta gir mer plass til et ordentlig gangfelt langs denne veien. Kommunen ser for seg at det vil avhjelpe parkeringsbehov både for Størenhallen, GSK og rådhuset.

Les også: Folketallet synker stadig

Mulig ny bolig

Tidligere i sommer ervervet de huset i Prost Bødtkers vei 12 til det som skal ha vært en avtalt pris på 1,4 millioner, samt omkostninger på 40 000 kroner.

Nummer 12 er festetomt. Den grenser inn mot eiendommen hvor Kalvtrøa Omsorgsbolig ligger, som har åtte enheter for funksjonshemmede. Kommunen vil sanere huset, og ser for seg et mulig kommunalt bygg her. Enhetsleder Stein Roar Strand i Eiendom- og kommunalteknikk (EKT) informerte på formannskapsmøtet at en mulig ny bolig for unge funksjonshemmede, kan være aktuelt på denne tomta. Opprinnelig var det tenkt å bygge en slik bolig i Soknes leir.

Midlertidig ønsker kommunen å bruke også denne tomta til parkeringsplasser for ansatte i boveiledertjenesten, som har oppmøtested nettopp ved Kalvtrøa omsorgsbolig. Men på sikt ønsker kommunen sette opp et nytt bygg her.

Saken gikk enstemmig gjennom i formannskapet.