Skolebruksplanen for nedre Melhus er lagt fram av rådmannen, og rådmannen anbefaler politikerne om å ha ny Gimse skole øverst på prioriteringslista.

Deretter bør ombygging av Høyeggen skole og Gimse ungdomsskole komme ifølge rådmannen. Nytt byggetrinn på Brekkåsen skole bør ifølge rådmannen vente.

Lesepause

Komite for liv og lære tok for seg skolebruksplanen i dag onsdag. Komiteleder Joralf Rindli (Frp) opplyser at planen er så omfattende at komiteen bestemte seg for å be formannskapet når det organet på tirsdag skal behandle planen, utsetter saken for å gi politikerne mer tid.

- Partiene har ikke fått tid til å diskutere planen, mener Rindli.

Skoletomt

Rindli støtter rådmannens anbefaling om å bygge nye Gimse skole på samme tomt som skolen er på i dag. Tidligere har formannskapet lagt inn skoletomt på Gimsøya, og det forslaget støtter ikke Rindli.

Alternativet Tambartun som også har vært luftet, er heller ikke et alternativ Rindli ser for seg.

- Tambartun har ikke vært oppe i bildet. Kommunen har ikke fått tilbud om å kjøpe Tambartun kompetansesenter, sier Rindli.

Trønderbladet har tidligere skrevet at Tambartun kompetansesenter vil bli flyttet fra Melhus til Trondheim.

Andre skoler

Når det gjelder utbygging av Høyeggen skole, mener Rindli det er viktig mens han ønsker å vente med nytt byggetrinn for Brekkåsen skole.

- Vi greier ikke å ta alt på en gang. På Høyeggen skole er det trangt om plassen. Det er for galt at administrasjonen skal fryse på føttene fordi de sitter på et uisolert gulv, sier Rindli.

Elevtallet har svingt ved Høyeggen skole, og rådmannen har lagt fram prognoser som viser vekst.