Temaet for møtet med statsminister Erna Solberg på Støren mandag, var nærpolitireformen. Solberg sa at hun opplevde at de stort sett var omforent om målet forventninger til reformen rundt bordet.

Les om Erna Solbergs Støren-besøk

– Hva vil du?

Så samstemt var hun kanskje ikke helt med ordfører Sivert Moen (Sp). Etter Solberg hadde dratt videre mot Røros, ble ordføreren, lensmannen og Høyrerepresentantene Bjørn Enge og Nina Bratt Staverløkk stående og diskutere reformen.

Ordføreren fastholdt at det er viktig å beholde de lokale lensmannskontorene, mens lensmann Per Christian Stokke gikk sterkt imot dette.

– Men hva er det du vil da, Sivert? spurte han ordføreren.

– Jeg vil ha en god polititjeneste.

– Med dette vil bilene være på hjul 24/7, svarte Stokke.

– Men det er en del andre tjenester og, og det har blitt sagt at man skal se på avstandene, svarte ordførere Moen.

Bidrag i Ler-drapet

Lensmann Stokke var helt tydelig på at om et tettsted har beholdt lensmannskontoret, eller ikke, er helt irrelevant for politiberedskapen.

– Det er ikke viktig i det hele tatt, sa han til Trønderbladet rett før statsministeren kom til Støren.

Han mener det handler om at det er nok politi i bilene, som kjører rundt, og er klare til å rykke ut på oppdrag der det trengs.

Stokke, som leder etterforskninga etter drapet på Ler, var også svært undrende til at ordføreren og flere med ham, ikke vil være nært knyttet til Trondheim sør.

– Jeg leder drapsetterforskningen, og vi hadde ikke hatt sjanse til å greie det uten bistand fra Trondheim sør med Kripos.