- Dette må være første gang det er riktig å bruke utrykket et steinkast fra sjøen på meglerspråket, sier eiendomsmegler Marius Solli. Det er planlagt en strandpromenade mellom bygningene og sjøen, men det er snakk om noen få timetere mellom hus og hav.

Sammen med prosjektleder Per Jarle Eide står skauningen Solli på den 28,1 dekar store, solfylte  tomta til det som skal bli 180 boliger eller kanskje enda flere. De venter på siste klarsignal fra Skaun kommune. Høringsfristen gikk ut 10. mai.

Foreløpig er det bare de forlatte trebygningene etter Eliløkken sagbruk som rager opp fra tomta, de var i bruk til 2005. De skal rives, alle sammen neste vår.  Fram til 1952 foregikk det båtbygging her.

Dette er nabotomta til båthavna i Børsa. Der er det ledige båtplasser, men det er foreløpig ingen avtale mellom småbåthavna og Eliløkken Sjøside, som prosjektet heter. Bak Eliløkken sjøside står Gulos AS og Barlindhaug Eiendom AS. Eiendomsmegler1 nybygg tar seg av salgsjobben.

- Det blir boliger for vanlig folk, tror Solli og Eide. Barnefamilier blant annet. Det er kapasitet i barnehagene og det bygges ny skole, i en av landets mest hurtigvoksende kommuner.

Andre har et hus de vil kvitte seg med etter at barna har flyttet ut.  Mange har jo hytte også, og da blir det fort nok å passe på. En del ønsker seg frihet til å reise mer.

Først kommer ei blokk med 40 leiligheter, så ei  blokk til. Etterpå bygges kjedete eneboliger bak. Det blir rekkehus også. Det blir salgsstart i høst en gang og informasjonsmøte nå den 27. mai, i kommunestyresalen i Børsa.

- Vi vil få inn ønsker fra folk, lokalbefolkningen, hvordan de vil ha boligene, sier de to. En del interessenter har meldt seg på hjemmesiden til prosjektet, men det er ikke anledning til å reservere boliger enda. Når det blir salgsstart, er det først til mølla. Det er for lengst slutt med at utbygger reserverer de fineste utsiktsleilighetene for å selge selv. Det er ikke lov lenger. De fleste leilighetene får utsikt til sjøen, og for at du skal nyte sola både på formiddagen og senere på dagen.

Men de tør ikke si noe om prisen. For alt er ikke spikret, foran ei utbygging som kan strekke seg over kanskje åtte år.