En mann i 40-årene ble fredag kveld pågrepet av politiet og siktet i forbindelse med drapet på Ler, opplyser politiet i en pressemelding. Politiadvokat Jørgen Aunet sier at politiet først ga beskjed i pressemeldinga om at den pågrepne er i 30-årene, og at det riktige er at mannen er i 40-årene.

Ifølge politiet har mannen i 40-årene en relasjon til 26-åringen, og politiadvokat Jørgen Aunet sier at den pågrepne var i avdødes bekjentskapskrets. Mannen i 40-årene er tidligere tre ganger vært i vitneavhør, og politiet mener at mannen i 40-årene ikke snakker sant. Politiet pågrep mannen på fredag, og tok en kort prat med ham da. I dag søndag blir han avhørt på nytt.

De to andre

Fra før er to menn siktet etter drapet på en 38-årig mann som bodde i en leid bolig på Ler. 38-åringen ble funnet drept forrige onsdag. Den ene mannen er siktet for forsettlig drap, og sitter varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, og tingretten skal fredag vurdere om varetekten skal forlenges. 26-åringen fra Melhus var en nær venn av den drepte mannen. Den andre er siktet for grov kroppsskade, og er ikke varetektsfengslet.

Erkjenner ikke straffeskyld

Fredag kveld ble en tredje person pågrepet, og denne er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Mannen har fått oppnevnt Tore Angen som advokat.

- Han erkjenner ikke straffeskyld, og synes det er ille at han er blitt pågrepet. Han benekter enhver form for straffeskyld, sier Angen.

Angen opplyser at den pågrepne ikke er i slekt med 26-åringen fra Melhus, men har et venneforhold. Ifølge Angen ble mannen pågrepet i Melhus. Pågripelsen skjedde fredag kveld, og mannen har sittet i varetekt.

- Avhøret er planlagt å starte i 13-14-tida, og min klient er villig til å la seg avhøre, sier Angen.

Da Trønderbladet snakket med Angen rundt klokka 10, sa Angen at han nettopp hadde fått dokumenter i saken og at han ikke kan gå i detaljer.

- Jeg vet veldig lite om saken, sier Angen.

Angen tror spørsmålet om hans klient skal framstilles for videre varetektsfengsling, vil bli avgjort av politiet etter avhøret som skal skje senere i dag. Avhøret senere i dag, er ifølge Angen det første av mannen i 40-årene.

Les mer Om at den pågrepne mannen først ble innkalt som vitne

Ifølge politiet vil mannen som nå er pågrepet, bli framstilt for lege og så avhørt.

Politiet opplyser at etterforskninga pågår for fullt. Av hensyn til etterforskninga har politiet ikke villet si noe om hvordan 38-åringen ble drept eller hva som politiet mener kan være motivet.  Ifølge politiadvokat Jørgen Aunet døde 38-åringen som følge av vold. Om det er en sammenheng mellom episoden helga før drapet der to personer ble funnet blodige på Ler, er noe av det politiet har fokusert på. Denne saken er ferdig etterforsket ifølge Aunet, men Aunet har ikke villet si noe om den saken.

Pårørende har ikke frigitt navnet på 38-åringen som altså bodde i en leid bolig på Ler.