- I dag offentliggjør regjeringa prinsippavklaringa om hvor godsterminalen skal ligge, opplyser Linda Hofstad Helleland (H), leder for Stortingets transport- og kommunikasjonskomite.

Statssekretær John-Ragnar Aarset (H) opplyste før i år under et besøk på Søberg at regjeringa ville komme med et svar før påske,og nå i dag fredag kommer det.

Hva svaret blir, har verken fylkessekretær Christian Ingebrigtsen fra Høyre eller varaordfører Sigmund Gråbak (H) ønsket å gå ut med før etter statsråd i dag.

Sør-Trøndelag Høyre har tidligere i en resolusjon sagt at de ønsker å ha en godsterminal sør for Trondheim. I det ligger både Torgård og Søberg, forklarer Ingebrigtsen.

Da statssekretær Aarset var på besøk i Sør-Trøndelag, ble det lagt merke til at han bare besøkte Brattøra, Torgård og Søberg. Han antydet at han senere skulle dra til Nord-Trøndelag for å se på alternativene.

Hvorvidt regjeringa vil si at det skal arbeides videre med en delt sør-løsning som innebærer godsterminal enten på Torgård eller Søberg, vil altså Høyre ikke uttale seg om før etter klokka 10. I delt sør-løsninga inngår enten godterminal på Torgård med jernbanelinje fra Melhus eller godsterminal på Søberg. I tillegg planlegges utvidelse av havna på Orkanger.