Juryen har talt, og de seks finalistene er plukket ut blant 21 innsendte forslag. Det er Trønderbladet og Sparebank1 Midt-Norge på Melhus og Støren som står bak prisen, hvor én vinner fra hver kommune vinner 50.000 kroner for sin ekstra innsats for lokalmiljøet.

Kandidatene som er foreslått er både enkeltpersoner og grupperinger, og hører til både under kultur, idrett og frivillighet. De seks finalistene vil bli presentert hver for seg i Trønderbladet i de kommende ukene, og første kandidat fra Midtre Gauldal avsløres på lørdag.

Juryen har bestått av ordfører Erling Lenvik og kulturkonsulent Kjerstin Digre Kosberg fra Midtre Gauldal, og daglig leder i NiT Melhus Hans Petter Øien Kvam og varaordfører Sigmund Gråbak fra Melhus.

De hadde mange gode forslag å velge i fra begge kommunene.

– Noen skiller seg ut som klart gode kandidater, uttalte Lenvik under utvelgelsesarbeidet.

Mens Midtre-Gauldals-juryen relativt raskt avgjorde hvem de ønsket å se videre i finalen, surret Melhus-tospannet seg inn i en liten digresjon.

– Hvordan definerer man egentlig tæl? spurte Øien Kvam.

Han og Gråbak ble uansett enige om sine tre kandidater, og nå blir det etter hvert opp til innbyggerne i kommunene, å avgjøre hvem som vinner.

– Det får vel bli opp til folk som skal stemme, å definere hvilken kandidat som har mest tæl, smiler Øien Kvam.