- Det er fare for at Melhus sentrum blir som en geratrisk avdeling. Folk i Melhus sentrum ringer til teknisk etat i Melhus kommune og klager på at vimplene i miljøgata bråker, sier Ronald Nygård som til daglig jobber som rektor ved Trøndertun folkehøgskole.

Boligbygging

Uttalelsen falt under et møte næringsforeninga (NiT Melhus) holdt med Melhus Arbeiderparti som hadde invitert seg dit. Hele fagrådet inklusiv folkehøgskolerektoren, stilte opp. De ga blant annet klar beskjed om hvordan de ønsker at framtidig boligbygging og Melhus sentrum skal utvikle seg. Melhuspolitikerne skal lage en sentrumsplan, og Arbeiderpartiets ordførerkandidat Gunnar Krogstad og lokalpartiets leder Einar Gimse Syrstad noterte seg innspillene fra næringslivet.

Nygård som driver rockeskolen på Trøndertun, er fortørnet over at snittalderen på innbyggernei Melhus sentrum begynner å bli høy.

- Melhus sentrum skal ikke bare ha boliger for dem som har god råd, og som selger eneboligene sine oppe i dalsidene og kjøper leilighet i sentrum. Politikerne må ikke skyve de unge ut i skogen og opp i sidene. Melhus sentrum skal også være spennende for de unge, sier Nygård.

Barnefamilier

Dag Runar Båtvik, daglig leder for Norgeshus som har hovedkontor i Melhus, er også klar på at politikerne må legge til rette for at barnefamilier trives i Melhus sentrum, noe han tror de ikke gjør i dag.

- Barnefamilier vil ikke bo i Melhus sentrum. Ingen utbyggere sier at de vil ha ballbinger eller fotballbane i sentrum. De voksne må tåle en ballbinge, mener Båtvik.

Utspillene hadde en klar adresse til den voldsomme debatten rundt skateparken, som endte opp med at den likevel ikke kunne bygges i Melhus sentrum fordi den ville bli for støyende. De eldre protesterte med blant annet underskriftsliste.

- Melhus kommune burde sett at en skatebane kan være kontroversielll. En slik bane gir mye støy. Kommunen burde ha tatt en grundigere prosess. La de eldre og skaterne bli kjent med hverandre, foreslår ordførerkandidat Gunnar Krogstad.

Les også: hvor skal skateparken være