Den siktede mannen i slutten av 20-årene har i dag fredag sittet i avhør hos politiet, og advokat Arve Opdahl sier at siktede har samarbeidet med politiet.

- Han erkjenner ikke straffeskyld, og han erkjenner ikke å ha begått noe straffbart, sier Opdahl.

Det var onsdag at mannen i 20-årene ble pågrepet av politiet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Politiet mener at dødsfallet til mannen i 30-årene fra Ler skyldes vold. Avdøde bodde i en enebolig på Ler.

- Kamerat

- Han var en kamerat av avdøde, og har vært der med jevne mellomrom. At det blir funnet fingermerker etter ham i boligen, vil derfor ikke være noen overraskelse, sier Opdahl.

Ifølge Opdahl har ikke siktede erkjent at han skal ha vært i boligen i tilknytning til dødsfallet til mannen i 30-årene. Årsaken er ifølge Opdahl at dødstidspunktet eller dødsårsaken ikke er kjent for dem siden advokaten ikke har fått tilgang til obduksjonsrapporten.

Siden de ikke vet tidspunktet mannen i 30-årene døde, har siktede ifølge Opdahl ikke erkjent å ha vært i boligen der den døde mannen ble funnet. Dette gjentar advokat Opdahl fredag kveld. Politiadvokat Jørgen Aunet har ikke villet opplyse om hvordan mannen i 30-årene døde, og om det er brukt våpen. Ifølge politiadvokaten mener politiet at mannen i 30-årene døde som følge av vold.

Vil bli løslatt

Siktede ønsker å bli løslatt fra varetekt. Mannen som beskrives av advokaten som en nær bekjent av den avdøde mannen i 30-årene, har sittet i varetekt i to døgn.

Les også: Var nære bekjente

Advokat Opdahl sier at den siktede ikke kan sitte mer enn tre døgn i varetekt før spørsmålet om varetekt prøves for retten, og at begjæring om varetektsfengsling må opp for Sør-Trøndelag tingrett senest lørdag formiddag. Fredag kveld hadde advokat Opdahl ikke hørt om at det blir fengslingsmøte på lørdag.

Avhør

- Stort sett har han vært i stand til å svare under avhør, og avhøret har pågått i dag bare avbrutt av naturlige pauser, sier Opdahl.

Opdahl er ikke oppnevnt som advokat for den andre pågrepne som ble siktet og avhørt.

- Jeg kjenner kun til gjennom media at en til er pågrepet, sier Opdahl.

Observasjoner

Politiet har bedt folk melde fra om de har sett eller hørt noe i tilknytning til boligen på Ler fra mandag kveld klokka 22.30 til onsdag klokka 13. På onsdag ble mannen i 30-årene funnet av noen som skulle innom huset.