- En kan stille spørsmål ved om Melhus igjen skal få egen legevakt Det virker ikke som at legevakta i Trondheim fungerer helt godt, sier Einar Gimse Syrstad (Ap).

Vil ha orientering

I kommende møte i komite for liv og lære i Melhus vil Ap-politikeren ta opp legevakta i Trondheim som også fungerer som legevakt for kommuner som Melhus og Midtre Gauldal.

Selv har Gimse Syrstad ikke hatt behov for å oppsøke legevakta, men han har fått tilbakemelding fra innbyggere om at ikke alt fungerer optimalt ved legevakta i Trondheim. Dessuten har fylkeslegens bemerkninger etter tilsynet gjort inntrykk på Giimse Syrstad.

- Det er viktig at politikerne i Melhus er involvert, og ikke minst om innbyggere kommer med spørsmål, sier Gimse Syrstad.

Melhus kommunestyre vedtok å legge ned den lokale legevakta, og ble med i den interkommunale legevaktordninga. Dette ble dyrere enn å ha egen legevakt, og det haglet fort med protester fordi Trondheim legevakt var lite forberedt på å ta imot nye pasientgrupper.

Lokal legevakt

- På sikt ville den gamle legevakta ha blitt dyrere. Jeg vil ikke foreslå at vi skal få den tilbake, men en kan stille spørsmål ved legevakta i Trondheim ut fra fylkeslegens tilsyn, sier Gimse Syrstad.

Gimse Syrstad mener det er forbedringsmuligheter for legevakta i Trondheim, og han mener også brukere av legevakta også må ta noe av skylda for den lange ventetida.

- En del av den lange ventetida skyldes at folk har benyttet legevakta i Trondheim i stedet for å gå til fastlegen. Da har de brukt opp tida til dem som har et reelt behov, mener Gimse Syrstad.