Formannsskapet i Midtre Gauldal møttes ens ærend i går kveld for å behandle søknaden om skjenkebevilling for Norwegian Flyfishers Club Lodge på Rogstadmoen Gård på Rognes.

Det nye og påkostede laksehotellet skal etter planen åpne 1. juni, samme dag som laksesesongen starter i Gaula. Det har blitt jobbet intenst gjennom hele våren for å få det hele ferdig, og nå står ti enkeltrom, to dobbeltrom og to staselige suiter klare for å ta imot lakseturister som setter pris på litt ekstra komfort til sportsfisket.

Restauranten og baren er ment å være en viktig samlingsplass for gjestene, og nå er også rettighetene for skjenking av øl, vin og brennevin på plass. Bevillingen gjelder både inne og ute gjennom den tre månder lange perioden NFC har ansvaret for driften. Resten av året er det grunneier Steffen Rogstad som styrer hotellet, eller lodgen, som den kalles.

Rådmannen la i sin innstilling vekt på at søknaden gjelder drift av et turistanlegg med muligheter for å tilby tjenester for allmennheten, og som naturlig kan benyttes til beslektet bruk, for eksempel som selskapslokale.

- Tilbud om eksklusive opphold ved Gaula med overnatting og bespisning knyttet til gårdsturisme er på fremmarsj i kommunen, heter det i saksframlegget.

Å tilby uteservering på området utenfor restauranten ved elvebredden mener rådmannen vil gi næringsmessige fordeler og være en opplevelse i seg selv.

Virksomheten vil ha en åpningstid fra klokken 7 til 24, og skjenketid mellom 8 og 24. Dette ligger innenfor kommunens retningslinjer. Innskrenkning av skjenketid vil ikke ramme overnattingsgjester, men hotellet ønsker ingen skjenking noen steder ut over angitt tid.

Hotellet skal stå klart til sesongstart, og nå er alle rettigheter sikret til bar- og restaurantdriften. Bildet er tatt tidlig i mai. Foto: Elling Finnanger Snøfugl