Korsvegen har opplevd en omfattende boligbygging på kort tid, og både eneboliger, rekkehus og leiligheter er blitt bygd i fleng.

Millionsatsing

Ifølge daglig leder Jostein Flå i Gauldal Bygg er det satt opp boliger for 65 millioner kroner på Korsvegen i regi av Gauldal Bygg, og enda flere hus er underveis. I tillegg har Trebetong bygd mange boliger. Enda flere boliger kan bli bygd ettersom det er lagt ut boligtomter.

For Coop Marked Korsveien betyr dette ekstra penger i kassen, og daglig leder Hanne Langås opplyser at det er merkbart for butikken at det i gangavstand fra butikken er kommet 70 boenheter.

– Korsvegen er inne i en positiv tid. Vi opplever en byggeboom, og flere og flere boliger omsettes og skifter eiere. Dette er positivt for alle som tilhører lokalsamfunnet; Eid oppvekstsenter, IL Leik og lokalt næringsliv, forteller Langås.

Omsetningsvekst

Byggeaktiviteten har altså gitt omsetningsvekst for Coop Korsveien, og butikken utvider åpningstidene både på hverdager og lørdager fra 18. september.

– Vi er kanskje ikke det billigste alternativet, men har glade og trivelige ansatte som gjerne hjelper kundene med det lille ekstra om det trengs, opplyser Langås.

I 2016 hadde Coop Marked Korsveien 21 millioner kroner i driftsinntekter, og det er over fire millioner kroner mer enn i 2012.

I BYGDA: Hanne Langås er daglig leder for Coop Marked Korsveien og har tidligere vært leder for IL Leik. Foto: Gunn Heidi Nakrem