Pelsdyroppdretter Mikal Kvaal har fått melding at en annen oppdretter i Melhus tror aktivister har tatt seg inn i pelsdyrfarmen i natt.

- Det har vært aktivister i en farm i Melhus natt til lørdag, og det er blitt sett spor i snøen. Ingen andre går inn i farmen nattestid, sier Kvaal.

Kvaal driver selv revefarm på Kvål, og han er leder i Norges pelsdyralslags dyrevelferdråd og sertifiseringsråd. Han er opprørt over at folk bryter seg inn i pelsgårder, og han sier at farmeren som har sett spor utenfor pelsgården sin, har det tungt. Ingenting ser ut til å ha blitt rørt inne i pelsdyrgården.

Hendelsen er ikke politianmeldt, opplyser Kvaal.

- Politiet bryr seg vel ikke likevel når ingenting er stjålet, mener Kvaal.

Dører og bur skal holdes låst, ,og i tillegg er det ekstra vakthold for å forhindre skinntyveri, forteller Kvaal.

- Vi har ingenting å skjule. Om en rev dør, blir vi uthengt på nettet. Det er sjelden det skjer på denne tida av året, og det er om våren det kan være valper som dør av ulike årsaker, sier Kvaal.

Kvaal etterlyser støtte fra bondelagene til pelsdyrnæringa, og han synes det er lite oppbacking fra politikere.

- Nå ser det ut til at politikere vil det skal gå mot slutten for pelsdyrnæringa. Ingen reiser spørsmål ved at to nordmenn har fått nobelprisen i medisin etter å ha skalpert mange rotter, sier Kvaal.

Filmselskapet Piraya film har overfor Trønderbladet forsvart dokumentaren de laget med skjult identitet og skjult mikrofon. Samfunnsnytten er så stor at framgangsmåten er forsvarlig, har filmprodusent Bjarte Mørner Tveit sagt til Trønderbladet tidligere i uka. Filmselskapet var provosert over ordfører Jorid Jagtøyen som stilte i pelsvest under tirsdagens møte i formannskapssalen. Dagen etter hadde andre Senterparti-profiler også på seg pelsklær.

Les også: ordføreren stilte i pelsvest