Det var en krimhistorie fra Skaun journalist Harald Langås presenterte i Trønderbladet i mars 2005. Hans Jørgen Husby fortalte om overnaturlige hendelser i det nye bolighuset sitt i Eggkleiva.

Banking, skritt og skikkelser

Hans Jørgen Husby hørte bankelyder bak soveromsveggen, skritt på loftet og lyder fra en leikekomfyr. Ved noen anledninger hadde han også sett skikkelser. En gang han satt på loftet så han en person i sofaen ved siden av. For første gang snakket han med skikkelsen, og sa at han snart ville gå ned. Da han kom ned til første etasje, hørte han noen flyttet seg på loftet.

Hans Jørgen opplevde også at noen kastet stein på huset da han sjøl var ute, og hadde oversikt. Fjernsynet slo seg av og på, og Hans Jørgen opplevde mange ganger en kuldefølelse i tilknytning til det han så og hørte.

Han trivdes dårlig med de overnaturlige opplevelsene, og begynte å bære et kors rundt halsen. Ved noen anledninger prøvde han også å synge salmer.

Les Trønderbladet i mars 2005: Uhygge i nytt hus

Medium

Et forsøk på å oppklare fenomenet brakte kontakt med Glenn Krogstad fra Hovin, som tidligere hadde opptrådt som medium og hjelper i "urolige" hus. Harald Langås og Glenn Krogstad kom til stedet, og Glenn kunne umiddelbart bekrefte det han beskrev som mørke energier. De opptrådte sterkest i sokkeletasjen. I et forsøk på å fordrive denne energien skimtet han en skygge utenfor vinduet. Etter at huset var renset, hørte han fem drønn, som han tok som et godt tegn.

Huseieren opplevde en bedring i tida etterpå. Han fikk forklaring på noe av mysteriet, men de uhyggelige opplevelsene tok ikke slutt.

Les Trønderbladet i april 2005: Fortsatt uhygge i Eggkleiva

Gav opp å "rense" huset

I dag, ti år etterpå, forteller Husby at han bestilte flere forsøk på å "rense" huset. Både Glenn Krogstad og andre personer var innom. Han hadde til sammen fem "renselser", før han gav opp.

- Jeg solgte huset i 2007, og hendelsene jeg opplevde var en viktig årsak, forteller Hans Jørgen Husby.

Han bodde i huset med fire barn, blant annet en fostersønn.

- Han kom til oss uten å vite om det som skjedde. Da han begynte å fortelle om de samme opplevelsene som jeg hadde, ble det alvor i planene om å flytte, forteller Hans Jørgen.

- Vil du kalle det dere opplevde som spøkelser?

- Nei, jeg bruker begrepet energi. Det er mye rundt oss vi ikke har kunnskap om, og vi vet jo at energi forsvinner aldri. Det går over i noe nytt. Energien kommer fra personer eller hendelser før oss, sier Hans Jørgen.

Vanskelig boligsalg

Huset han bodde i fram til 2007 var nytt, og Hans Jørgen tror det er noe ved stedet som har en uhyggelig historie.

- Så langt vi vet sikkert har det vært dyrka jord på dette stedet. Men opplysninger kan tyde på at det var et avrettingssted i middelalderen her, forklarer Hans Jørgen.

Huset var vanskelig å selge. Etter at Trønderbladet skrev om de overnaturlige hendelsene, kom både VG og TV Norge for å lage reportasjer. Huset var godt kjent i lokalmiljøet, og "gjenferdene" kom derfor på trykk i salgsannonsen.

- Megleren fortalte at det ikke er så sjelden de får inn slike opplysninger. Han sa de ønsket å være åpne på dette før huset selges.

Det måtte hele 18 visninger til før huset ble solgt.

Les Trønderbladet: Kirken vil hjelpe mot uro

Dagens eier opplever ingenting

- Jeg hadde ingen kontakt med den nye eieren, og vet ikke hvordan det gikk. Men jeg vet at også han solgte huset etter noen år, forteller Hans Jørgen.

Dagens huseier forteller at de ikke har hørt eller sett noe unormalt. Vedkommende kjente til ryktene rundt huset før de kjøpte, men var ikke skeptisk.

- Her trives både folk og dyr, sier huseieren.

Denne saken ble skrevet og publisert i mars 2015.

Saken om det "urolige" huset i Eggkleiva kom på forsida av Trønderbladet, og etterpå laget både VG og TV Norge reportasjer herfra.